1. Home
  2. Vesti
  3. Iza Caterhama je rekordna godina
Iza Caterhama je rekordna godina
2

Iza Caterhama je rekordna godina

159
2
Podelite sa prijateljima:

Britanski proizvođač sportskih automobila ostvario je odlične rezultate u prethodnoj godini. 

Specifičnost ostrvske automobilske industrije leži u nekolicini brendova koji se bave stvaranjem malih, performantnih automobila. Takav je slučaj sa BAC-om, Millsom, Morganom, i naravno Caterhamom.

Glavni junak dašanje priče je potonji proizvođač – Caterham. Ova marka je tokom 2021. godine isporučila 667 četvorotočkaša, što je novi rekord za tu kompaniju. Šta više, ostvarili su značajan rast naspram 2019. godine i perioda pre pandemije korona virusa (tada su prodali 442 vozila).

U Caterhamu ističu da je potražnja skočila zbog noviteta, modela Seven 170, mada Seven 420 ostaje najpopularniji automobil tog brenda. Naravno, kao što se i da očekivati, Velika Britanija je primarno tržište za Caterham, i tamo je završila trećina od gotovo 670 proizvedenih jedinica u 2021. godini.

U kompaniji ističu da je otvaranje novih salona u Italiji i Portugalu značajno pomoglo ostvarivanju novog rekorda po pitanju broja isporučenih vozila. Pored toga, navode i da je 49 četvorotočkaša prešlo Atlantski okean i završilo na američkom tržištu.

AutoRepublika 

(159)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

vremešan dizajn, ali zapravo fantastičan, koji bi adrenalin doživeo da ga malo provozam….uhhhhh

BB

Ovakvog Lotusa su nekad prodavali i kod nas ali u kitu, a osnova je bila Lada Riva 1500. Kada mu se masa smanji, taj motor je jako dobro išao…