1. Home
  2. Vesti
  3. Audi će na električni pogon prebaciti i kompaktne modele
Audi će na električni pogon prebaciti i kompaktne modele
0

Audi će na električni pogon prebaciti i kompaktne modele

131
0
Podelite sa prijateljima:

Juče smo prezentovali jedan manji deo razgovora člana upravnog odbora Audija zaduženog za pitanja tehničkog razvoja Olivera Hofmana, s novinarima redakcije nemačkog poslovnog lista iz oblasti automobilske industrije Automobilwoche, dok za danas imamo još jednu zanimljvost „za preneti“.

Naime, poznato je da Audi namerava da nastavi s razvojem motora s unutrašnjim sagorevanjem goriva sve do 2025. godine, ali to ipak ne menja činjenicu da je „budućnost marke u oblasti baterijskog segmenta,“ kako reče pomenuti Oliver Hofman.

Proizvođač luksuznih automobila iz Ingolštata, marka Audi je namerna da tokom predstojećih godina, kupcima ponudi i modele iz kompaktne klase, ali u formi električnih vozila. „Elektrifikovaćemo sve glavne segmente naše ponude. To ćemo realizovati do zaključno sa 2027. godinom,“ reče pomenuti član upravnog odbora kompanije iz Bavarske u danas ojbavljenom intervjuu. „To se takođe odnosi i na A segment, onaj u kom je očigledno anticipirana vidna tražnja za premijum takmacom.“

To, naravno ne znači da će Bavarci dići ruke od konvencionalnih vozila, i kako rekosmo, do 2025. godine će se nastaviti sa osavremenjavanjem ugljovodoničnih pogonskih jedinica, Hofman je ovaj dualizam opisao rečima da „se portfelj kompanije stalno reorganiziju i prilagođava.”

Međutim, da bi došlo do jedne sveobuhvatne tranzicije ka električnoj mobilnosti, neophodno je da prehodno dođe do obezbeđenja funkcionisanja jedne temeljne infrastrukturne mreže, nakon čega se može govoriti i o potpunom odustajanju od SUS motora. U tom smilu, i sam Audi je otvorio sopstveni koncept stanica za dopunu električne energije, a prvi prikaz ideje marke s četiri prstena, viđen je tokom decembra u Nirnbergu.

AutoRepublika

(131)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments