1. Home
  2. Vesti
  3. Audi izgradio kuću za odmor i zabavu vlasnika dok traje dopuna elektromobila
Audi izgradio kuću za odmor i zabavu vlasnika dok traje dopuna elektromobila
0

Audi izgradio kuću za odmor i zabavu vlasnika dok traje dopuna elektromobila

500
0
Podelite sa prijateljima:

Naravno, dopuna baterijskih ćelija će u ovom čvorištu koje počinje s radom u četvrtak 23. decembra u nemačkom Nirnbergu, biti dozvoljeno samo vlasnicima vozila s četri prstena, dok će sam kompleks poneti naziv Audi Charging Hub, što bi se moglo prevesti i kao Audijev kutak za dopunu.

Još uvek nema te primenjive nove tehnologije koja bi omogućila rešavanje problema dopune baterija elektromobila, a koja obično traje po nekoliko sati, pa se Audi opredelio da fokus usmeri na komfor vlasnika vozila koje je proizveo a koji se kreću uz pomoć elektromotora.

U cilju ostvarenja takve zamisli je brzinski montirana prikladna pokretna kuća koja po konstrukciji i sadržaju liči na ono što se nudi u poslovnim čekaonicama na međunarodnim aerodromima. Tu će vozači baterijskog Audija moći da provedu zabavno i opušteno vreme, dok iz kompanije poručuju da je ovo svojevrsan božićni poklon firme vlasnicima električnih vozila.

Rezervacije se vrše putem aplikacije za pametne telefone myAudi, na koji način se pristupa jednom od šest mesta za dopunu elektromobila u ovoj kući. Nakon što se baterija vozila spoji s izvorom energije, vlasnik može da dane dušom u prostoru površine 200 metara kvadratnih, a koji je namenjen rekreaciji. U sobi su postavljene fotelje s naslonima za ruke, a tu si i stolovi, stolice, TV aparat dijagonale 98 inča, ostali komadi tehnike i otvoreni vrt za bavljenje fizičkom aktivnošću. Moguće je i poručivanje hrane, ako je gost Audijevog kutka za dopunu baterija nameran da se poduže zadrži u kući.

U tehničkom smislu, novi modul predstavlja strukturu od kontejnera koja je lako rasklopiva, kao i od baterija koje su odslužile svoj vek u električnim vozilima, ali mogu i dalje biti korisne zarad čuvanja struje. Baterijski kapacitet lokaliteta zvanog Audi Charging Hub iznosi 2,45 megavat časova, što znači da stanica ima potrebu za relativno skromnih 200 kilovata s mreže. Treba imati u vidu da se do najviše 30 kilovata struje dobija tako što svoj posao odrade sunčeve ploče instalirane na zgradi.

Svaka kuća ovog tipa je u stanju da dopuni baterije oko 80 vozila marke Audi, bez da prekorači ograničenja u snabdevanju električnom energijom. U Audiju rekoše da je ovo poklon, pa još za Božić, ali treba naučiti da u ekonomiji, a posebno na zapadu, apsolutno ništa nije gratis, pa tako ni ovaj dar nemačke kompanije, koji vlasnici plaćaju po 31 evro cent za kilovat sat. Jasno, nije lako naučiti ni živeti s tolikom dozom licemerja.

Očekuje se da se mreža kuća zvanih Audi Charging Hub proširi, a i da se s povećanjem broja čvorišta dodaju i terminali za zamenu baterija na električnim biciklima i motociklima, uz otvorenu mogućnost njihovog najma, kao i realizacije testnih vožnji baterijskog krosovera Audi Q4 e-tron, kao i prelepog liftbeka Audi RS e-tron GT.

AutoRepublika

(500)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments