1. Home
  2. Vesti
  3. VW: U Španiji masovne obustave proizvodnje usled protesta kamiondžija
VW: U Španiji masovne obustave proizvodnje usled protesta kamiondžija
3

VW: U Španiji masovne obustave proizvodnje usled protesta kamiondžija

324
3
Podelite sa prijateljima:

Uprava fabrike u vlasništvu grupacije Volkswagen, izgrađene u blizini španskog grada Pamplona, je bila prinuđena da obustavi proizvodnju. Ovakav epilog je uslovljen protestom koji su organizovali vozači kamiona, iziritirani previsokim cenama dizel goriva. Iz razlog je doveo i do toga da brojne proizvodne kompanije na Iberijskom poluostrvu budu prisiljene na obustavu ili barem ograničenje proizvodnog ciklusa.

“Ne možemo da održimo proizvodni proces živim u kontekstu nedostajućih komponenti, odnosno usled nemogućnosti nabavke istih. Mera na koju smo prisiljeni će biti aktuelna u trajanju od samo jednog dana, ali i u takvim okolnostima, to znači da ćemo manje montirati ukupno 1.438 automobila,“ rekao je u ranijem delu današnjeg dana portparol nemačke firme u mikrofon nemačke novinske agencije dpa.

Inače u Pamploni, koja je smeštena u regiji Navara, odnosno na severu Iberijskog poluostrva, proizvode se sledeći modeli Volkswagena: Polo, T-Cross i Taigo.

Lokalni, pa onda i nemački mediji prenose da su i ostale kompanije u Španiji, iz proizvodne i drugih oblasti industrije bile prinuđene da privremeno uvedu restrikcije u realizaciji poslovanja. Razlog je isti i tiče se deficita materijala i sirovina koji su nužni da bi se rad nesmetano odvijao. Na taj način je delimično ugrožen i lanac snabdevanja hranom.

Platforma koja okuplja prevoznike roba je pozvala članstvo na proteste, što je i započeto pre nekih nedelju dana, ali oni pak predstavljaju samo maleni fragment španskog prevoznog sistema i obuhvataju uglavnom malu privredu. Članstvo te organizacije je blokiralo drumove i distributivne centre.

Krovna organizacija koja okuplja transportne kompanije Španije CNCT, i kojoj ne pripada asocijacija koja je organizovala proteste o kojima danas pišemo, do ovog trenutka je javno istupala sa stavovima koji se protive borbenom pristupu demonstriranom danas od strane manjeg skupa. Kako bilo, asocijacija je upozorila, pre današnjeg sastanka s predstavnicima španske vlade, da će i oni promeniti pacifističku strategiju, ukoliko političari ne preduzmu „momentalne mere“ kako bi se ublažio šok izazvan rastom cena naftnih derivata.

AutoRepublika

(324)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Da su i oni „ekonomski tigar“ kao mi, ne bi imali nikakvih problema.

s mile

Prevoznici su vezani ugovorima i cenom prevoza po Km, a sa druge strane, cena goriva raste. Tako da treba da dođe do promene ugovorene cene, ali to se ne sviđa proizvođačima, jer su isplanirali troškove.

Eh, kada bi neko mogao da izračuna trošak sankcija Rusiji, zabolela bi nas glava 😉

Iznogud Časni

Duhovni vodja svih kamiondžija Izvjesni Ramiz Zmaj izjavio je: Nemre preko naših ledja.:-)