1. Home
  2. Prezentacije
  3. Debitovao kupeoliki krosover Roewe Jing inspirisan belim kitom
Debitovao kupeoliki krosover Roewe Jing inspirisan belim kitom
0

Debitovao kupeoliki krosover Roewe Jing inspirisan belim kitom

272
0
Podelite sa prijateljima:

Došao je trenutak da se u gami kineske marke Roewe pojavi prvi kupeoliki krosover. Ali, kao što ćete videti na fotografijama, nije običan model u pitanju, već je ovaj četvorotočkaš razvijen od strane veoma kreativnog tima stručnjaka, pre svega misleći na dizajn. Ime Jing na kineskom znači „kit“, i primetno je na brojnim stilskim elementima vozila da je velika životinja poslužila kao inspiracija. Prvo je to vidljivo po liniji krova, dok bi maska hladnjaka lišena okvira trebalo da podseti na kitovu kost.

Dizajn krosovera zvanog Roewe Jing je svojevrsno ogledalo koncepta Rhythm Wake-up iako je zasnovano na sveprisutnoj dvodelnoj prednjoj svetlosnoj grupaciji. Glavni farovi su smešteni u donjoj zoni, dok su dnevna svetla našla svoje mesto „bliže Bogu“.

Dvospratni fazon je primenjen i na zadnjim signalnim grupama, što možete videti ako pogled zabacite koji centimetar niže.

Ako ga poredimo sa zemljacima, možemo reći da je Roewe Jing uporediv po gabaritima s krosoverom Haval F7x, dok je blago nadmoćniji u odnosu na model Geely Tugella. To znači da je novitet dug 4.702 milimetra, širok 1.903 mm, visok 1691 mm.

Novajlija je u tehničkom smislu potpuno unificiran s modelom Roewe RX5 Max, pa poseduju zajedničku platformu s međuosovinskim razmakom od 2.760 milimetara i nezavisnim zadnjim vešanjem. Jing leži na točkovima koji integrišu naplatke promera 19 inča, dok je taster za otvaranje petih vrata skriven iza slova O na zadnjem kraju.

Dva ekrana na čeonom panelu nude identičnu dijagonalu od 12,3 inča. Multimedijalni sistem s operativnim sistemom Zebra Zhixing Venus R, opcijom 5G konektivnosti, bežičnim osvežavanjem i glasovnom kontrolom, služi i za upravljanje postavkama uređaja za klimatizaciju, pa čak i panoramskog krovnog otvora. Ručica menjača je iskorišćena da se još jednom ispromoviše inspiracija kitom, pa je tako izvedena u obliku zadnjeg perja, to jest repa grdosije iz okeana.

Volan inkorporira tastere osetljive na dodir koji reaguju vibracijom na pritisak, što i nije tako čest slučaj na kineskim vozilima. Dodatno, zadnja klupa nudi opciju podešavanja nagiba naslona, što je takođe za svaku pohvalu.

Oprema uključuje sitem kamera za nadzor nad svim zonama u neposrednom okruženju automobila, adaptivni tempomat i ostale znane sisteme elektronske ispomoći vozaču. Povrh toga, crne linije na prednjim blatobranima nisu samo pitanje dekora, već su takođe i kućišta za kamere smeštene po bokovima, a one su zadužene za nadzor nad dešavanjima u mrtvom uglu vozačevog vidokruga.

Roewe Jing se nudi samo s jednim pogonskim sklopom. Pričamo o turbo četvorocilindarskoj jedinici kodne oznake 2.0 TGI. Benzinac isporučuje 231 konjsku snagu i 370 Nm najvišeg obrtnog momenta i povezan je s osmostepenom automatskom transmisijom koju potpisuje japanska firma Aisin. Pogonski točkovi su jedino oni na prednjoj osovini i nema dostupnih podataka o tome da li će, i eventualno kakve će biti ostale ponuđene modifikacije.

Ne znamo ni koju je cenu Roewe zamislio da fakturiše kupcima krosovera Jing, ali nema dileme da će ona biti viša nego što je određena za „donorski“ Roewe RX5 Max. On sada u Kini startuje od kote od dvadeset hiljada američkih dolara.

Početak prodaje kitolikog, pardon kupeolikog novajlije je planirana za neki trenutak blizak početku leta.

AutoRepublika

(272)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments