1. Home
  2. Prezentacije
  3. Restilizovani krosover Chevrolet Captiva debitovao u Meksiku
Restilizovani krosover Chevrolet Captiva debitovao u Meksiku
1

Restilizovani krosover Chevrolet Captiva debitovao u Meksiku

283
1
Podelite sa prijateljima:

Originalna Captiva je odavno potonula u zaborav. Chevrolet sada prodaje 4,7 metara dugu verziju krosovera s oznakom Baojun 530 koji je razvijen ortački u okviru zajedničkog poduhvata u Kini, skraćeno nazvanog SGMW (SAIC-GM-Wuling).

Pred nama je vozilo druge generacije Captive koja je debitovala 2018. i koja se nudi u nekoliko država Južne Amerike i Azije. Premijera restilizovane verzije vremenski koincidira s debijem na meksičkom tržištu.

Striktno posmatrano, modernizacija se odigrala još prošle godine, onda kada je osveženi Baojun 530 lansiran u rodnoj Kini. Ovo je tačno posebno zato što se ažurirana Captiva od kineskog krosovera razlikuje samo po bedžu na kom piše marka, naziv modela i još ponekoj sitnici.

Američki SUV je dobio novi branik, masivniju rešetku hladnjaka, užu traku dioda koja igra ulogu pokazivača pravca, dok su (i dalje) halogeni farovi pozicionirani niže, baš kao što je to slučaj bio i pre zatezanja bora. Preoblikovan je i zadnji odbojnik.

U enterijeru su potpuno prerađeni centralni tunel, kao i sam središnji greben. Raniji osmoinčni ekran osetljiv na dodir, preko koga se pratio multimedijalni sadržaj, zamenjen je uspravnom jedinicom koja po dijagonali nud 10,4 inča, mada je i tu od ranije preostalo nekoliko tastera koji igraju ulogu prečica.

Instrumenti su sada virtualni, dok je instalirana i nova „ručica menjača“. Captiva se sada može naručiti s kabinskim prostorom konfigurisanim na način da nudi dva ili tri reda sedišta, odnosno s mogućnošću prevoza do pet ili do sedam osoba.

Originalni Baojun 530 je odbacio atmosferski benzinski motor zapremine 1,8 litara kako bi posao dobio turbo „rođak“ sa 1,5 litara i 145 konjskih snaga uz 250 Nm najvišeg obrtnog momenta. Pogonski sklop poseduje i funkciju  start-stop.

Međutim, Captiva je takav motor koristila od samog početka ponude u ovoj generaciji. Ipak, menjačke kutije su potpuno nove za obe varijante. To znači da je umesto automatika s dvostrukom spojnicom, implementiran varijator sa osam fiksiranih „stepeni prenosa“. Kako god da okreneš – pogonski točkovi ostaju samo oni napred.

Chevrolet Captiva će pokušati da pridobije naklonost kupaca na meksičkom tržištu u bliskom predstojećem periodu, što će reći da su brodovi već krenuli iz Kine ka južnoj državi Severne Amerike.

Osveženi krosover će se uskoro pojaviti i u Južnoj Americi i u Azijii, uz istovremenu pripremu restilizovanih replika i pod oznakama drugih marki. Isto vozilo nosi nalepnice: MG Hector (za indijsko tržište), kao i Wuling Almaz za indonežansko.

Kao zanimljivo ostaje otvoreno pitanje hoće li eventualno rukovodstvo General Motorsa odlučiti da ovakve „čisto kineske“ Chevrolete ponudi i u Sjedinjenim Američkim Državama.

AutoRepublika

(283)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

500L ti li si?
Mlogo si bre poružneo.