1. Home
  2. Vesti
  3. Renault Samsung više ne postoji
Renault Samsung više ne postoji
4

Renault Samsung više ne postoji

3.24K
4
Podelite sa prijateljima:

Kompanija je promenila naziv u Južnoj Koreji izbacujući Samsung iz oznake. 

Renault Samsung Motors je stvar prošlosti, novo preduzeće je Renault Korea Motors. Francuska marka je davne 2000. godine kupila Samsung Motors i otada pod prethodno navedenim nazivom posluje u Južnoj Koreji. Novi korak je preduzet u cilju da se više dopadnu tamošnjoj populaciji.

„Pod novim nazivom ćemo detaljno revidirati našu ponudu, kako automobila tako i servisa. Želimo da podignemo nivo usluga i više se fokusiramo na potrebe korejskih kupaca“, stoji u zvaničnom saopštenju Renaulta.

Kompanija je naziv promenila juče, 16. marta, a potpuni prelaz na nove oznake očekuje se u narednih nekoliko meseci. Renault je postavio i novu upravu za južnokorejsko tržište koja ima samo jedan cilj – da drastično uveća prodaju u ovoj državi.

Ipak, vlasnička struktura Renault Korea Motors nije promenjena. Kontrolni udeo poseduje samo Renault sa 80%, dok je preostalih 20% u svojini korejskog giganta Samsunga. Do sada je Renault plaćao za korišćenje naziva Samsung, no i sa tom praksom je očito gotovo.

AutoRepublika 

(3244)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
M M

Šteta za Talismana što odlazi…. Kako moćno izgleda na ovoj fotki. Bez jedne zamerke. A osnov dizajna je VW Pasat ili Arteon… Ali džabe. Limuzine više nemaju prođu, osim premijuma. Propašće i Pasat, štoje do skora bilo neverovatno…. Davno sam rekao da Svet ode u P…L….M….

Izmenjeno 2 godine pre od strane M M
BB

Izgleda da odlazi oz Evrope, a ovdje je bio tekst kako će u Aziji biti dostupan, pa čak i u sankcionisanoj Rusiji…

Bungi

Talisman je predstavljen je 2015. a Aerton 2017. pa ti vidi ko tu koga kopira.? O eleganciji koju posjeduje Talisman, Pasat može samo da sanja.

moron

Nekad me ove baš savremene vesti iz auto industrije podsećaju na rubriku „crna hronika“ …