1. Home
  2. Vesti
  3. Šta li Ford Mustang Shelby GT350 testira ispod haube?
Šta li Ford Mustang Shelby GT350 testira ispod haube?
0

Šta li Ford Mustang Shelby GT350 testira ispod haube?

249
0
Podelite sa prijateljima:

Naredna generacija Fordovog modela Mustang je u završnim fazama testiranja i zvaničnu prezentaciju bismo možda mogli da vidimo već do kraja godine. Poznat pod kodnom oznakom S650, najavljen je kao model za 2024. godinu, ali među američkim proizvođačima nije retkost praksa u kojoj novitet debituje i godinu dana pre nego što ga vidimo u izložbeno-prodajnim salonima.

Ali, ovih dana jedan prototip je privukao pažnju svih automobilskih medija kada je viđen u blizini Fordovog centra za testiranje u gradu Dirborn unutar američke savezne države Mičigen.

Reč je o tipu vozila koje se na engleskom jeziku zove „mule“, a bukvalni prevod je „mazga“, i označava vozila koja izvana izgledaju kao serijski modeli, ali služe za testiranje buduće mehanike ili tehnologije. U ovom slučaju nemoguće je ne primetiti ogromnu „grbu“ na haubi koja je dala impresiju da se ispod nje krije nešto zaista specijalno. „Šlag na torti“ je podatak da ovo nije bilo koji Mustang, već Shelby GT350 visokih performansi.

Ovo nije prvi put da vidimo ovako nešto, pošto su slične fotografije obišle svet i 2011. godine. Tada je zaključeno da je u pitanju nova generacija modela Cobra Jet namenjenog za učešće u profesionalnom trkanju na pravcu u šampionatu National Hot Rod Association (NHRA), ali je taj model imao felne i pneumatike konkretno za ovu formu auto-moto sporta i nije bilo teško doneti zaključak. Ali, ovaj put je pred nama potpuno fabrički Shelby GT350 čime je enigma još veća.


Od ranije je poznato da će naredna generacija sportiste pružati izbor atmosferskih i hibridnih motora s četiri i osam cilindara, kao da će po prvi put biti ponuđen i opcioni pogon na sva četiri točka. Razmatrane su i neke druge opcije, pa se Fordov čuveni 7,3-litarski benzinac iz modela SuperDuty često povezuje sa sledećim Mustangom, a jedan od članova kanadskog sindikata zaduženog za rad sa Fordom je ranije izjavio da ćemo videti i novi 6,8-litarski benzinac.

Ne sumnjamo da ćemo uskoro saznati istinu, a do tada nam samo preostaje da nagađamo.

AutoRepublika

(249)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments