1. Home
  2. Vesti
  3. Hyundai Kona Electric – povećanje autonomije od 8% bez izmena na bateriji
Hyundai Kona Electric – povećanje autonomije od 8% bez izmena na bateriji
1

Hyundai Kona Electric – povećanje autonomije od 8% bez izmena na bateriji

168
1
Podelite sa prijateljima:

„Neprecizarne izmene na šasiji“ i efikasniji pneumatici, dva su glavna razloga za povećanje autonomije od osam odsto.

Verzija Hyundai Kone Electric sa 64 kWh, koja se proizvodi od marta u Češkoj Republici, raspolaže većim dometom, uprkos tome što je kapacitet baterije ostao isti.

WLTP sada kaže da je reč o 484 kilometra vožnje, odnosno oko 35 kilometara više nego ranije, u odnosu na verziju koja se proizvodila u Južnoj Koreji.

U priloženom pres materijalu Hyundai objašnjava da je Kona Electric iz Češke opremljena novim, veoma efikasnim Michelin Primacy 4 gumama, ali to ne može biti objašnjenje dobitka od čak osam odsto kada je autonomija u pitanju.

Po najnovijim izveštajima, Hyundai je sproveo „nekoliko revizija podvozja da bi se redukovao mehanički otpor, kao i trenje s voznom podlogom“.

„Neprecizirane izmene na šasiji i novi Michelin pneumatici s nižim koeficijentom otpora pri kotrljanju, doprineli su povećanju autonomije. Paket baterija je ostao neizmenjen, kao i izlazna snaga (204 ks) i stopa punjenja.“

Ovo objašnjenje zvuči razumnije i dokazuje da su elektromobili daleko od dostizanja punog potencijala, ukoliko može da se ostvari ostvari osam odsto dobitka na planu mehanike i aerodinamike.

AutoRepublika

(168)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Kona sa 64 kWh za 484 kilometra vožnje po WLTP.
A nama u Srbiji prodaju Ioniq sa 38,3 kWh …