1. Home
  2. Vesti
  3. Fiat nastavlja sa proizvodnjom 500L u Kragujevcu
Fiat nastavlja sa proizvodnjom 500L u Kragujevcu
2

Fiat nastavlja sa proizvodnjom 500L u Kragujevcu

235
2
Podelite sa prijateljima:

Konačno neke lepe vesti za fabriku u Šumadiji. 

Radnici se vraćaju na posao i nastavlja se sa proizvodnim aktivnostima u vezi sa modelom 500L. Koliko će dugo trajati proizvodnja, ostaje da se vidi, ali teško da će to biti duže od dve nedelje, jer je potražnja za ovim automobilom i dalje na skromnom nivou.

Bliska budućnost modela 500L vezana je gotovo isključivo za tempo oporavka italijanskog tržišta. Ovaj MPV u ponudi je i u ostatku Evrope, ali ogroman većina prodatih primeraka završava upravo na Apeninskom poluostrvu. Za sada ne postoje precizne informacije u vezi sa proizvodnim kalendarom fabrike u Kragujevcu, ali kako se čini u ovom trenutku, teško da će ovaj pogon imati mnogo posla ove godine.

Ekonomska kriza izazvana pandemijom korona virusa mogla bi ubrzati kraj za Fiat 500L, koji bi prema nekim informacijama iz italijanskih medija mogao uslediti već naredne godine. Fiat navodno čeka spajanje sa PSA i potom zajedničku odluku o sudbini fabrike u Srbiji, odnosno da li će pogon dobiti novi model za proizvodnju.

Sigurno je da Fiat 500L neće imati direktnog naslednika, ali će definitivno biti modela koji će morati da popuni prazninu nastalu odlaskom ovog MPV-a. Italijani veruju da bi 500X i 500L trebalo da dobiju univerzalnog sukcesora, te da bi novonastali model mogao da nosi naziv 500XL.

Druga opcija je neko od vozila koje će nastati od koncepta Centoventi, za koji je šef Fiata, Olivije Fransoa najavio da će biti rasadnik modela u bliskoj budućnosti.

Za kraj, ukoliko nedavne najave italijanskih medija da će Fiat vratiti model Punto imaju istinitu pozadinu, onda je sasvim moguće da se ovaj automobil proizvodi u Kragujevcu, jer su pogoni ove fabrike neiskorišćeni, a veliki potencijal postoji samo to neko treba pametno da upotrebi.

AutoRepublika 

(235)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Koliko ja znam do sledeće prinudne obustave imaju planiranih ukupno samo 8 dana proizvodnje. Valjda imaju porudžbine za ukupno 3.200 komada.

DOLF

Ako sam dobro razumeo dosadašnje izjave u medijima nije fabrika u Kragujevcu jedina neiskorišćena. Ako izadje zamena za X i L čisto sumkam da će se taj model u Srbiji proizvoditi, a ne u Italiji. Za našu fabriku spas bi bio da iz nje izadje jedan klasični SUV (ima jedna slika na domaćem forumu gde se vidi samo prednji deo automobila i stavljna je u Tipo temu iako ne izgleda na Tipo niti Tipo kros već na SUV) kao konkurencija Dasteru (ne po kvalitetu, niti po ceni) i do te veličine SUV modela. A u isto vreme da 500xl bude… Pročitaj više »