1. Home
  2. Vesti
  3. Novi opoziv: Paljevine vole BMW
Novi opoziv: Paljevine vole BMW
1

Novi opoziv: Paljevine vole BMW

475
1
Podelite sa prijateljima:

BMW će na korektivnu intervenciju u ovlašćene servisne centre koje kontroliše na tlu Sjedinjenih Američkih Država pozvati kontingent od 917.106 jer su se Bavarci zabrinuli nad mogućnošću izbijanja plamena u motornom prostoru, saopšteno je danas iz nemačke kompanije. Ovo je već treći po redu opoziv uslovljen istim povodom, računajući od 2017. godine do današnjeg dana.

Ova konkretna kampanja uključuje ogroman broj vozila proizvedenih između 2006. i 2013. godine. U pitanju su modeli iz Serija 1, 3 i 5, kao i krosoveri X3 i X5, pa i roudster Z4. Konkretan povod za opoziv se krije u činjenici da grejač pozitivnog ventila za ventilaciju kartera (PCV) može da dovede do kratkog spoja, i u izuzetno retkim slučajevima može dovesti do većeg rizik od izbijanja plamena.

Ova akcija zamenjuje onu pokrenutu prošlim pozivom, s tim što je dodatno proširuje. Podsetićemo da su kampanje povlačenja BMW-a iz 2017. i 2019. godine uključivale 740.000 i 184.000 vozila na američkom tržištu, redom.

Mnoga od pomenutih vozila su već popravljana tokom prethodnih kampanja, ali će svejedno morati ponovo „pod nož“, jer BMW još uvek radi na rešenju problema. Nemci najavljuju da bi mogli da skockaju prihvatljivo rešenje negde do sredine tekuće godine. Ipak, BMW je naglasio da neka od ranije povlačenih vozila i neće morati nazad u servis i ovaj put jer su proizvedena uz ugradnju ventila PCV novog dizajna.

Novi opoziv podstaknut je nizom dojava o samozapaljenju vozila marke BMW, i to onih koja su prethodno već bila opozvana, a koja su „kao popravljena“. BMW je saopštio da je interna istraga pokazala da problemi u proizvodnom ciklusu koji organizuju dobavljači komponenti, mogu dovesti do oštećenja grejača PCV ventila na terenu.

Kompanija je dodala da nije svesna da je iko nadrljao zahvaljujući navednom propustu. Pride, naglašeno je da vozači mogu nastaviti s upotrebom svojih ljubimaca, ali da je nužno da zaustave vozilo ako osete prizvuk dima iz motornog prostora. Na isti način bi trebalo da reaguju i ako osete miris nagorele plastike u toj zoni.

AutoRepublika

(475)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Iznogud Časni

Sta zna dijete sta je milionce. Važno je da je to premijum i kvaliteta , hehehe. A joj, koje lazi.