1. Home
  2. Vesti
  3. Vlasnik Teslinog Modela 3 dobio račun(čić) za struju od 600+ hiljada dolara
Vlasnik Teslinog Modela 3 dobio račun(čić) za struju od 600+ hiljada dolara
2

Vlasnik Teslinog Modela 3 dobio račun(čić) za struju od 600+ hiljada dolara

3.54K
2
Podelite sa prijateljima:

Slučaj u kom se očito dogodila greška u sistemu fakturisanja, kada je jedan vlasnik Teslinog Modela 3 dobio račun od skoro 609 hiljada američkih dolara na ime utrošene električne energije za dopunu baterija, privukla je puno pažnje kineske javnosti, gde se tragikomični događaj i zbio.

Informacija je postala javna u subotu kada je na društvenoj mreži popularnoj u Kini, a koja se zove Weibo, korisnik pevljivog imena @滤镜粉碎机 pustio objavu koja prikazuje Model 3 koji poseduje i gde kaže da je posredstvom Tesline aplikacije dobio informaciju da mu je zabranjen pristup Superpunjaču kompanije, jer nije izmirio pomenuti dug.

Ko razume – shvatiće!

Istorija korišćenja usluga Superpunjača pokazuje da je predmetni stanovnik Šangaja koristio struju za dopunu baterija, koju je platio unapred, prilikom kupovine vozila, počev od 6. septembra prošle godine, a da mu je na dan 27. februar preostalo goriva za još 2.285 avansno plaćenih kilometara. Prema podacima koje aplikacija sadrži, čovek bi trebalo da plati za povučenih 1.923.720 kWh električne energije, što otkriva da je u pitanju očigledan propust u radu softvera jer je za dopunu baterijskog pakovanja konkretnog Modela 3, gde je zapremina baterija na nivou od 60 kWh to dovoljno energije da bi se operacija ponovila 32.062 i to od 0 do 100 procenata dopunjenosti.

Korisnik mreže Weibo je i citirao odgovor na pritužbu koju je pustio američkoj kompaniji gde i sama Tesla kaže da je u pitanju greška i da se stručne osobe trude da je saniraju.

Inače, do 18. septembra prošle godine je Tesla nudila kupcima dodatnih 1,5 hiljada kilometara besplatne vožnje (zapravo dovoljno struje za toliko kilometara) u Kini, odnosno hiljadu milja u Americi. Ideja je bila da se pospeši prodaja, da bi nakon pomenutog datuma ta pogodnost bila ukinuta.

AutoRepublika

(3535)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Iznogud Časni

🙂

moron

Ovo je izgleda bila struja iz neke baš „više tarife“ …