1. Home
  2. Vesti
  3. Renault na nekim tržištima obustavio poručivanje elektrifikovanih modela
Renault na nekim tržištima obustavio poručivanje elektrifikovanih modela
3

Renault na nekim tržištima obustavio poručivanje elektrifikovanih modela

286
3
Podelite sa prijateljima:

Od tržišta na kojima je došlo do obustave mogućnosti poručivanja Renaultovih proizvoda s oznakama na kojima piše Megane E-Tech, Zoe i još ponešto, najveće je svakako nemačko. Zebnje tog tipa nisu trenutno aktuelne u domovini čuvene marke koja po obliku podseća na centralni predmet interesovanja ginekologa širom sveta, na koji način se takođe svrstava i uz nesrećni američki brend Edsel koji je bio predmet sličnih šala (smajli).

Ipak, situacija je svakako napeta jer svedočimo okolnostima u kojima bezmalo svaki dan poneki od etabliranih proizvođača automobila biva prinuđen da obustavi proizvodnju većine elektrifikovanih vozila. Neke od slavnih kompanija i prećute da su prisiljene na neželjene prekide ciklusa proizvodnje, kako ne bi ugrozile ugled firme, ali ima puno i onih iskrenih poput Renaulta.

U konkretnom slučaju, razloge treba tražiti u problemima u nabavci komponenti i sirovina, ali ponajviše možda i u neizvesnosti u vezi sa sistemom podsticaja koji će u Germaniji važiti za vozila s nultom lokalnom emisijom.

Nemački mediji su preneli izjavu direktora marketinga Renaulta, Ralfa Benekea koji je potvrdio obustavu prijema porudžbina za sledeće elektrifikovane modele: Zoe, Master ZE, Mégane 4 PHEV, Captur PHEV i novi Mégane E-Tech. Ukratko, „u problemu“ su svi motori s velikom baterijom i električnim motorom. Proizvodnja modela Mégane E-Tech koja se inače odvija u pogonima u Duaiju je obustavljena, što dalje nameće veoma duge rokove isporuka i u samoj Francuskoj.

„Pretpostavljam da će biti nemoguće poručiti elektromobil najmanje u narednih mesec dana, a da će onda poskupeti i da će ih biti moguće dobiti tek naredne godine“, pojasnila je situaciju divizija Renaulta koja posluje u susednoj Nemačkoj. To dalje komplikuje situaciju s bonusima koje odobrava država, jer se njihova isplata vezuje, ne za poručivanje, već za momenat isporuke automobila…

Inače, Nemačka je po veličini četvrto svetsko tržište elektrifikovanih automobila, nakon lidera Kine i Sjedinjenih Američkih Država.

AutoRepublika

(286)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
da11

Sto se tice elektricnih auta nikad ne bi kupio elektricno auto bez motora nazad, osim ako je 2×2+2×2 pogon. Takodjer prednji gepek je potreban. Glupost je praviti elektricni auto kao konvencionalni sa motorom naprijed, isto kao da limuzina sa sus motorom ima motor nazad.

moron

„Pretpostavljam da će biti nemoguće poručiti elektromobil najmanje u narednih mesec dana, a da će onda poskupeti i da će ih biti moguće dobiti tek naredne godine“, pojasnila je situaciju divizija Renaulta …

Jako obećavajuće … I posticajno za kupce.

Nikola

Ne cveta cveće ni u vaše preduzeće…