1. Home
  2. Vesti
  3. Jaguar Land Rover ne odustaje od dizel agregata
Jaguar Land Rover ne odustaje od dizel agregata
0

Jaguar Land Rover ne odustaje od dizel agregata

235
0
Podelite sa prijateljima:

Britanski proizvođači rešeni su da nastave da nude dizel pogonske jedinice. 

JLR najavljuje da će u budućnosti nastaviti da radi na razvoju „naftaša“, s tim da će poseban akcenat biti na manjoj emisiji štetnih gasova. Šef odeljenja za razvoj novih proizvoda u Jaguar Land Roveru, Nik Rodžers, rekao je da postoji prostor za dizel motore.

„U svetlu pandemije korona virusa, verujem da će elektrifikacija postati još važnija, ali na jedan, drugačiji način. Duboko sam uveren da ima mesta za naše veoma čiste dizel i benzinske modele. Jednostavno, ova dva tipa pogonskog goriva i dalje su potpuno validan način transporta“, kazao je Rodžers.

Rodžers je potvrdio da će JLR nastaviti sa ulaganjem u benzinske i dizel agregate, kao i u hibride i baterijska vozila, te da je u ovom trenutku veoma bitno imati u ponudi automobile sa svim navedenim pogonima, jer su kupci ti koji će presuditi koja će tehnologija na kraju prevagnuti.

Rukovodilac britanske kompanije posebno naglašava da bi dizel pogonske jedinice mogle dati fenomenalne rezultate ako se upare sa elektromotorom u plug-in hibridnom sistemu. „Na taj način dobijate fantastično nisku potrošnju goriva, možete se otisnuti na duži put, dok se u gradu možete osloniti samo na električnu energiju iz baterija“, navedeo je Nik Rodžers.

Iako danas na tržištu postoji niz plug-in hibrida, ogroman većina njih kao SUS motor koristi benzinski agregat, dok se dizel opciju trenutno nudi samo Mercedes. JLR očito razmišlja u tom pravcu, no ostaje da se vidi da li će se zamisli Britanaca i ostvariti.

AutoRepublika

(235)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments