1. Home
  2. Vesti
  3. Zaplenjeni Porsche Panamera prevoziće ljudske organe i donore istih u Italiji
Zaplenjeni Porsche Panamera prevoziće ljudske organe i donore istih u Italiji
3

Zaplenjeni Porsche Panamera prevoziće ljudske organe i donore istih u Italiji

662
3
Podelite sa prijateljima:

Italijanske vlasti nastavljaju sa pametnom praksom oduzimanja imovine stečene kriminalnim aktivnostima.

Region Lombardija saopštio je da zapljenjeni Porsche Panamera dodeljen agenciji za hitne slučajeve. Automobil je blago izmenjen jer je dobio specijalne oznake, kao i blinkere zarad lakšeg probijanja kroz saobraćaj.

Italijanska država godinama unazad u borbi protiv organizovanog kriminaliteta koristi princip porekla svojine. Ukoliko osoba ne može dokazati legalan priliv novca, njena imovina može vrlo lako biti konfiskovana.

No, za razliku od nekih drugih zemalja koje zaplenjene automobile vrlo često uništavaju, Italija pristupa inteligentnije. Tako je recimo 2019. godine policija u oblasti Sarnico dobila Alfinu Giuliju QV koja je oduzeta kriminalcima za uloge patrolnog vozila.

Pre toga, 2017. godine su snage reda i zakona grada Milana ojačale svoju flotu konfiskovanim Ferrarijem 458 Spider.

AutoRepublika 

(662)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
himera

Koja budalastina, dignes helikopter i reseno sve za 5min…

Kontrola transporta organa

Veze sa životom nemaš. Organ se nekako do helikoptera mora preneti. Ne može svuda kao u filmu da sleti na bolnicu. Nekada se organi prenose daleko avionom. Znači, mora da ide na aerodrom.

himera

Haha ma da bre, za vreme rata u Bosni sletali i uzletali sa bolnice kao da su se time bavili od 1 godine zivota cak imam i video snimak na VHS kaseti, pogledaj malo gore Holandiju i Norvesku kad je hitna transplatacija kako prevoze…
Nije EU budjava Srbija gde te strpaju u kola hitne pa ako prezivis prezivis…