1. Home
  2. Vesti
  3. BMW X8 – nove informacije
BMW X8 – nove informacije
0

BMW X8 – nove informacije

722
0
Podelite sa prijateljima:

Definitivno u današnjem svetu automobila vlada prava „poplava“ SUV/krosover modela svih boja, veličina i cena.

Potencijalni BMW X8 tek što se spomenuo, a već su krenule glasine da bi u prodajne salone mogao da stigne već 2020. Autocar je osvežio originalni izveštaj u vezi sa planovima bavarske kompanije vezane za odluku o serijskoj proizvodnji luksuzne krstarice sa povišenim klirensom.

BMW je zaštitio prava na „X8“oznaku ove godine na globalnom planu, i dok se Bavarci nisu i zvanično oglasili povodom X8 projekta, šef razvoja, Klaus Frelih, priznao je da ima prostora za još jedan skup SUV model. On je dodao da vidi mogućnost da se on pozicionira iznad X7, koji će u serijskoj formi biti predstavljen u toku ove godine, baš kao i X5.

Smatra se da BMW još uvek nije prelomio da li X8 treba da bude „kupe“ verzija X7 ili luksuzniji derivat sa dužim međuosovinskim rastojanjem. Bez obzira na odluku, X8 će navodno biti u ponudi sa četiri ili pet sedišta, za razliku od X7, koji že moći da se kupi u varijanti sa sedam mesta za sedenje.

Autocar je istakao razliku u veličini između X7 i GLS, sugerišući da u gami postoji prostor za još veći „X“ model, koji bi se uhvatio u koštac sa Mercedesovom perjanicom, koja će dobiti Maybach tretman u sledećoj generaciji. Ukoliko BMW odluči da lansira produženu verziju X7, pre nego „kupe“, arhitektura bi mogla da čini miks BMW-ove CLAR platforme i Rolls-Royceove nove „Architecture of Luxury“, koja čini osnovu za Cullinan.

Bez obzira na formu, X8 će biti najskuplji BMW-ov serijski model. Biće interesantno videti da li će se možda obistiniti stare glasine da bi ultraluksuzni X7 sa četvoro sedišta mogao da ponese X8 oznaku.

 

(722)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments