1. Home
  2. Vesti
  3. Nio širi poslovanje u Evropi
Nio širi poslovanje u Evropi
0

Nio širi poslovanje u Evropi

170
0
Podelite sa prijateljima:

Kineski proizvođač električnih automobila namerava da uveća svoje prisustvo na Starom kontinentu.

Nekoliko godina unazad govori se o brojnim kineskim EV brendovima koji planiraju da pokore evropsko tržište. Iako ih ima “mali milion” još uvek nijedna od marki iz Kine nije uspela da se dokaže pred kupcima u ovom delu sveta.

Kompanija Nio je prodavala električne automobile na matičnom tržištu godinama pre nego što je stigla u Evropu. Prvo su se iskrcali u Norveškoj, koja je ujedno bila i prva inostrana zemlja u koju je Nio isporučivao vozila.

Sad stižu nove informacije – Nio će uskoro biti prisutan u nizu drugih evropskih država. Plan je da se prodre na nemačko, dansko, švedsko i holandsko tržište u toku tekuće godine.

Veruje se da će od 2023. godine Nio nuditi svoje modele i potrošačima u drugim zemljama. Verovatno će tada ući u Francusku, Belgiju, Veliku Britaniju, Španiju i Portugal. Plan kompanije Nio je da do 2025. godine bude prisutna u više od 20 zemalja u Evropi.

Nio trenutno u svom portfoliju ima pet modela: ES8, ET7, ES6, EC6, i ET5. Potonji automobil je ujedno i najmlađi u gami, s obzirom na činjenicu da je stigao na tržište krajem prethodne godine.

Više o ovoj električnoj limuzini možete saznati OVDE.

AutoRepublika 

(170)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments