1. Home
  2. Vesti
  3. Nova Kia Soul premijerno u Los Anđelesu
Nova Kia Soul premijerno u Los Anđelesu
0

Nova Kia Soul premijerno u Los Anđelesu

208
0
Podelite sa prijateljima:

Debi nove, druge generacije Soula veoma je važan za južnokorejskog proizvođača jer je u pitanju model sa dobrim prodajnim rezultatima.

Kada je Kia 2008. godine uvrstila Soul u svoj portfolio bio je to čudan trenutak, jer se na tržištu nije moglo naći mnogo sličnih automobila. Deceniju kasnije jasno je da je ovaj model bio popriličan uspeh, a od 2014. godine se na godišnjem nivou prodavalo skoro 150.000 primeraka.

Nova generacija treba da nastavi gde je stara stala i podigne prodaju na još viši nivo.  Kia navodi da će nadolazeća iteracija posedovati i dalje nesvakidašnji, dopadljiv dizajn, visok nivo upotebljivosti i dobar osećaj za volanom.

Kia planira da Soul bude dostupan i sa SUS agregatima, ali i kao čisto električni automobil. Električna varijanta imaće znatno veću autonomiju od aktuelne verzije, a govori se da će sa jednim punjenjem biti u stanju da pređe oko 420 kilometara.

Iako je debi zakazan za Los Anđeles, Kia Soul prvo će se naći u prodaji naredne godine u Evropi, a potom će stići i na drugu stranu Atlantika.

 

(208)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments