1. Home
  2. Vesti
  3. Hyundai želi da postane najveći proizvođač električnih automobila u Evropi
Hyundai želi da postane najveći proizvođač električnih automobila u Evropi
0

Hyundai želi da postane najveći proizvođač električnih automobila u Evropi

142
0
Podelite sa prijateljima:

Južnokorejski proizvođač rešen je da postane lider na Starom kontinentu po broju sklopljenih električnih vozila. 

Hyundai je počeće u martu sa proizvodnjom električne varijante modela Kona u svojoj fabrici u Češkoj. No, ostaje se pri tome da će dizel i benzinske verzije Kone i dalje biti uvožene u Evropu iz Južne Koreje, a ista sudbina je i sa hibridnim izdanjem ovog automobila.

Međutim, Kona Electric će delimično i dalje stizati na naš kontinent i iz postojbine Hyundaija, jer je želja ovog proizvođača da utrostruči broj isporučenih primeraka u ovom regionu. Želja je i da se smanji period čekanja za stizanje novog automobila do vlasnika.

U saopštenju Hyundaija stoji da je potražnja za električnom Konom veoma velika. „Otkako se Kona Electric pojavila na tržištu, prodaja je prevazišla sva naša očekivanja“, navodi se u saopštenju ovog proizvođača.

Južnokorejski brend ističe da će tokom 2020. godine u Evropi isporučiti više od 80.000 vozila koja ne emituju štetne gasove. Od te brojke, čak 60.000 automobila trebalo bi da budu primerci Kone Electric.

Hyundai će najverovatnije baterije za ovaj EV u Evropi nabavljati lokalno, s obzirom na to da korejski LG Chem i SK Innovations takođe imaju svoje pogone na Starom kontinentu – u Poljskoj i Mađarskoj.

Kona je inače drugi najpopularniji Hyundaijev model na ovim prostorima. Prošle godine ubeležen je ogroman rast prodaje od 61%, a Evropljanima je isporučeno više od 107.000 primeraka ovog automobila. Prema podacima Hyundaija, Kona Electric je prošle godine prodata u Evropi u više od 20.000 jedinica.

AutoRepublika 

(142)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments