1. Home
  2. Vesti
  3. Poznato sedam finalista u izboru za automobil 2022. godine
Poznato sedam finalista u izboru za automobil 2022. godine
5

Poznato sedam finalista u izboru za automobil 2022. godine

511
5
Podelite sa prijateljima:

Dve nedelje nakon objave 39 kandidata za prestižnu titulu evropskog automobila 2022. godine, ulazimo polako u drugu fazu izbora. U konkurenciji je preostalo još sedam modela od koji su šest s električnim pogonom: Cupra Born , Ford Mustang Mach-E , Hyundai Ioniq 5 , Kia EV6 , Renault Megane E-Tech i Škoda Enyaq iV. 

Sedmi finalista, pa da kažemo verovatno i favorit redakcije je Peugeot 308 kao jedini model koji još uvek nema električnu verziju, ali zato ima hibridnu. Baš takvu modifikaciju je i testirao Perica Rajković pre par nedelja.

Zanimljivo je da se među liderima našao redizajnirani, da ne kažemo preimenovani  Volkswagen ID.3, a koji je i sam bio jedan od prošlogodišnjih finalista. Na istu platformu MEB je postavljena i Škoda Enyaq iV, ali taj krosover barem poseduje sopstvenu i originalnu karoserije i ponudu verzija s pogonom na sva četiri kraja karoserije.

S druge strane, blizanci dolaze i iz Azije. To je duet Hyundai Ioniq 5 i Kia EV6, a oni leže na platformi E-GMP i poseduju skoro pa potpuno identičnu opremu. Uzgred budi rečeno, sve modele koji su prošli u finale, očekujemo da vidimo uskoro i u Srbiji.

Za kraj da kažemo da pobednika u ovom nadmetanju očekujemo krajem februara. Ranije se ova nagrada dodeljivala u osvit ženevskog okupljanja automobilske industrije, ali kako je i naredna manifestacija otkazana, organizatori su se opredelili da upriliče zasebnu ceremoniju dodele.

AutoRepublika

(511)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Medju ovakvim finalistima, bez dileme glasam za 308.
Inače, ne bih.

Iznogud Časni

Je li, daje mi slavimo Dan republike? Jel Musa spremio gajbe?!🚩⭐💪 Najbolje u Grazu, tamo smo sad ko kod kuće.

Iznogud Časni

💪

Iznogud Časni

Što se mene tiče , može biti bilo koja alfa djulija, crvena, bijela, žuta….🤪