1. Home
  2. Vesti
  3. Brod sa preko četiri hiljade vozila završio na dnu Atlantika
Brod sa preko četiri hiljade vozila završio na dnu Atlantika
19

Brod sa preko četiri hiljade vozila završio na dnu Atlantika

16.11K
19
Podelite sa prijateljima:

Već nekoliko sedmica glavna tema u gotovo svim automobilskim medijima je bio požar na brodu nazvanim Felicity Ace. Plovio je prema Sjedinjenim Američkim Državama s preko četiri hiljade vozila u tovarnom prostoru, izrađenih od strane Volkswagenove grupe, ukljujući i one pod značkom Audija, Porschea, Bentleya i Lamborghinija. Došlo je do neočekivanog požara 16. februara u blizini ostrva koja pripadaju Portugaliji, a spasilačke ekipe su brzo prebacile na sigurno sve mornare.

U početku se pričalo da je požar izazvan od strane baterija na električnim četvorotočkašima lociranim na brodu zvanom Felicity Ace, ali je u međuvremenu priča promenjena u ono „ništa se ne zna dok istraga ne bude okončana“.

Nakon što je požar ugašen posle više dana, očekivanja su bila da će brod biti odvučen do najbliže luke nakon čeka bi popravljen i ponovo pušten u upotrebu. Nažalost, to nećemo dočekati da vidimo, pošto mnogi automobilski mediji prenose vest da je Felicity Ace završila na dnu Atlantskog okeana.

Navodno je počeo da (pro)pušta vodu još protekle sedmice, a bez mornara da spreče dalje propadanje, brod se prvo nagnuo na stranu, primio još veće količine vode i potonuo. Vest je prvi preneo američki Road & Track, a zatim su mu se pridružili o stali mediji.

Kolege sa sajta The Drive kažu da se na brodu nalazilo 1.110 primeraka modela Porsche, još 1.900 Audija, 500 Volkswagena, zatim 189 Bentleya i više tuceta Lamborghinija. Jedan od njih je veoma retki i vredni Lamborghini Aventador Ultimae.

Spomenućemo da je do potopa došlo oko 400 kilometara zapadno od obale Portugala, a nismo sigurni kolika je tačno dubina vode na toj lokaciji, pa sumnjamo da će se neko usuditi na akciju. Veliku ulogu u potapanju su imale i vremenske neprilike. Ne sumnjamo da ćemo jednog dana zvanično i saznati razlog požara, ali kada se jednom pročuju glasine, javnost je teško ubediti u suprotno čak i kada postoje jasni dokazi za to.

Sada je aktuelna priča kako su krivi električni automobili i takvo mišljenje bi jako moglo da pogodi nemačkog proizvođača vozila. Kao što znamo, Volkswagen je prethodnih godina investirao velike sume novca da bi bilo moguće da takvom tehnologijom penzioniše onu utemeljenu na motorima s unutrašnjim sagorevanjem goriva. Dodatno, jednaka zabrinutost je i ona koja nameće misli da će kupci s dubokim džepom, oni koji su naručili Porsche, Bentley, Lamborghini pa i Audi biti bez svojih četvorotočkaša još neko duže vreme.

AutoRepublika

(16111)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

19 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Meni je najžalije osiguravajućih kuća koje će raditi nadoknadu štete. Mukice. Banda lopovska.

A što se tiče kojekakvih Lambo, Bentlija i ostalih, brzo bi i oni završili na otpadu da su isporučeni neukim YT personama.

moron

Kap u moru svakodnevnih ekoloških i drugih katastrofa.

BB

Ovo je kap u okeanu 😉

moron

Na žalost, jer u odnosu na ono što se trenutno u svetu dešava, ovo skoro da pomena nije vredno. Što je takodje tragedija svoje vrste. A kako je krenulo, možda te vrste i neće biti. Do moga …

BB

A vidi, sve je to iz iste kuhinje… Virus, dildo, istok… Sve je začeto na istom mjestu.

Iznogud Časni

u materinoj! 😀

BB

Ako du se samozapalili, to bi moglo se nazvati zločin iz nehata, a namjerno potapanje broda je zločin sa predumišljajem. Ali ako vidimo šta se dešava na istoku i stalna „zelena“ ofanziva u Evropi, gdje će glavna žrtva biti privreda Njemačke, moglo bi se desiti da je potapanje broda prikrivanje dokaza o diverziji (akcija na brodu) ili sabotaži (akcija u fabrici na liniji).
Predlažem drugu Iznogudu da istraži slučaj a Moronu da na osnovu dokaza podigne tužbu… 😉

Iznogud Časni

Po kratkom postupku.

s mile

Meni je neshvatljivo da niko nije pokušao da ode na brod. OK, spasili su posadu, ali osim toga ništa. Automobili mogu da gore, dan, dva, ali u suštini brod je metalne konstrukcije, i po meni, ( možda nedostatak znanja) nema nešto naročito materijala koji bi goreo dve sedmice. Opet, baterije su specifičan materijal za gašenje, ali ne gori ceo brod istovremeno.

Ko zna ko je i šta uradio u cilju otežavanja postupka uviđaja, tj šta se desilo. A ronioci, sumnjam da će nešto moći da se utvrdi, i po baš visokoj ceni.

BB

Diverzija, sabotaža i prikrivanje dokaza… Već vidim Iznoguda kakonse pridružuje crnogorskom ronilačkom udruženu „Đeronimo“ da ispitaju slučaj i donesu na svjetlo dana istinu i smao istinu u obliku podvodnih fotografija i snimaka…

Iznogud Časni

Je li? Vidoviti, da me Nes poslat i u reaktor neki kad bude curio?!

BB

Ne, ti si naš… Mislio sam samo da nam doneseš sliku Sunđer Boba kako vozi Bentli na dnu mora 🙂

Iznogud Časni

nije bentli na duracellu jebga. Uostalom, treba mi pomocnik, a ti kao krsni delija idealno se uklapas u tu sliku, pa da idemo kupaja tj skupa 😀

Josip

Tolike količine goriva na brodu koji gori neznam bas da bi se usudio ic na njega

Iznogud Časni

Znači, nema pobune zelenih samo šutnja. Činjenica da su dilde uzrok požara, niko ih ne zabranjuje, nema medijske hajke neko medijska sutnja, a vijest je samo kao vijest popraćena. Zamisli da je sada ovo na naslovnicama mjesec dana udarno, dilde uzrok požara velika ekološka katastrofa. Stravična nepouzdanost dilda. Namjerno potapljanje broda jer je to najjeftinije rješenje Itd. Ali niko ništa i kad je takvo nadam se da je svima jasno da su dilde politički projekt velike drzave koji inače nema smisla, a da se proguta to je kao kapsula omotan u plastični omotač tzv ekologije. I naravno, suočeni sada pod… Pročitaj više »

Rikošet

Ovo za zelene si potpuno u pravu, ćute kao zaliveni, sad bi ih trebalo pitati što ne protestvuju…

Iznogud Časni

tacno tako. Zar nije cudno, ogroman brod pun nafte, pun dilda, otrovnih materijala pun k ovaj puno more hehe..i niko nista.

Izmenjeno 2 godine pre od strane Iznogud Časni
Matija

Ovo je teska ekoloska svinjarija! Ne samo zbog gomile otrovnih materija na brodu vec i zbog ogromne kolicine dragocenih materijala, pre svega celika! Mnogi proizvodjaci se vec zale na nedostatak svih mogucih materijala!

Iznogud Časni

koji apsurd, „ekoloske“ dilde napravila ekolosku katastrofa koja je zavrsila pukim slucajem bez zrtava. Sto bi bebe reko, moracu da sitam Sekija. 🙂 a zato dilde imaju pridjev ekoloski, prave ekoloske katastrofe.

Izmenjeno 2 godine pre od strane Iznogud Časni