1. Home
  2. Vesti
  3. Rimac gradi novu fabriku u Hrvatskoj
Rimac gradi novu fabriku u Hrvatskoj
0

Rimac gradi novu fabriku u Hrvatskoj

854
0
Podelite sa prijateljima:

Električni proizvođač je u velikom naletu. 

Rimac je najavio veliku novu investiciju u rodnu Hrvatsku. Uložiće 200 miliona evra u stvaranje nove fabrike i ispitno-razvojnog centra. Reč je o jednoj lokaciji gde će biti objedinjen proces proizvodnje automobila i razvoja novih modela i tehnologija.

Zapravo, ovo će biti novo sedište Rimca, kompanije za koju se beleži veliko interesovanje u automobilskoj industriji. Rimac je za izradu projekta unajmio zagrebačku arhiktektonsku firmu 3LHD. Prema dostupnim planovima, pored pomenutih objekata, u novom sedištu hrvatskog brenda nalaziće se i: test staza za automobile, potom sektor za ispitivanje i proizvodnju baterija, komandni centar, prostor za odmor, restoran, teretana, sobe za video-igre i opuštanje, izložbeni salon, potom muzej, vrtić i posebne prostorije za smeštaj gostiju.

Dakle, Rimac će zaokružiti kompletan proces na jednom mestu. Od razvoja novih vozila do proizvodnje istih i svega ostalog što ide uz to. Posebna pažnja posvećena je ekologiji i načinu uklapanja novog Rimčevog centra u okolinu. Na krovu će biti bašta dok će se u okviru postrojenja moći pronaći i pašnjaci o kojima će brigu voditi – životinje na ispaši.

„Pre samo deset godina celu kompaniju činio sam ja koji sam sedeo u svojoj garaži i razmišljao o tome koji je najbolji način za razvoj električnih vozila i komponenti za njih. Sada smo došli do tačke kada nam treba dugoročni dom u Hrvatskoj i to je upravo Rimac Campus“, naveo je osnivač kompanije Mate Rimac.

„Glavni prioritet projekta bio je da se stvori što je bolja moguća atmosfera za zaposlene, ali i da se dozvoli posetiocima i javnosti da uživaju u ovom prostoru“, kazao je Rimac.

AutoRepublika 

(854)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments