1. Home
  2. Vesti
  3. Envision najavio skori početak sklapanja baterija s dometom od hiljadu kilometara
Envision najavio skori početak sklapanja baterija s dometom od hiljadu kilometara
2

Envision najavio skori početak sklapanja baterija s dometom od hiljadu kilometara

195
2
Podelite sa prijateljima:

Kineski proizvođač Envision će tokom 2024. godine započeti proizvodnju baterija za električne automobile koje bi mogle ponuditi najmanje hiljadu kilometara autonomije s jednim punjenjem. Kompanija će pokrenuti centar za proizvodnju baterijskih pakovanja u blizini japanske prestonice, Tokija.

Kompanija Envision AESC Group je spremna da otpočne s masovnom proizvodnjom nove genaracije baterija za koje postoje obećanja da će moći da omoguće neobično izdašne nivoe autonomije. Nove informacije na ovu temu dolaze iz dalekog i egzotičnog Japana i one otkrivaju strateške poteze koje će povući specijalisti za proizvodnju baterija za električne automobile.

Ali, kako je moguće da kapacitet za smeštaj struje koji će krasiti nove baterije bude tako izdašan? Deluje da Envision to zna. Ideja se temelji na želji da proizvođač udvostruči broj baterijskih ćelija u svakom vozilu. Logično, ovo bi imalo direktne posledice po više osnova.

Uvećanje broja baterijskih ćelija ujedno će značiti da su vozila koja ih nose prilično teža. Mora se znati da je baterija ta koja je najvažnija kod električnog automobila, i predstavlja samo srce vozila, ali je ujedno i komponenta koja najviše nosi, kada se analizira struktura težine i cene četvorotočkaša. Uprkos tome što bi težina nove baterije bila impozantnija, važno je i znati da je još značajnije to što bi ponudila drastičan rast dometa. Pride, kompanija planira da uveća trenutne proizvodne kapacitete za deset puta do kraja ove decenije.

S druge strane, nove baterije Envisiona, pored unapređene autonomije, bi dodatno smanjile vreme neophodno za dopunu istih, i to za nekih približno 30%. Ovo bi bilo moguće zahvaljujući novoj konstrukciji i konfiguraciji baterijskih ćelija.

Envision je aktuelni dobavljač tako važnih proizvođača automobila kakav je japanski Nissan. Veze Envisiona s ostalim akterima iz japanske automobilske industrije su veoma važne, zbog čega je i ideja da se novi proizvodni centar gradi uz Tokijo. Početak operacija je planiran za skoru budućnost kako bi proizvodnja mogla biti pokrenuta već 2024. godine. Značajna količina energije koja će biti konzumirana u fabrici Envisiona će poticati iz obnovljivih izvora, to jest od solarnih panela.

Kineski proizvođač baterija Envision duboko veruje da je budućnost i u baterijama u čvrstom stanju, za koju mnogi smatraju da će doneti revoluciju u električnom transportu, onda kada bude komercijalizovana. Plan uprave Envisiona jeste da do kraja ove decenije pokrene proizvodnju u fabrikama u Japanu, Kini, Ujedinjenom Kraljevstvu, Francuskoj i Americi. Do tada bi proizvodni kapaciteti za litijum-jonske i baterije u čvrstom stanju bili ekvivalentni zadovoljenju potreba za njima od strane više od 1,1 miliona električnih automobila.

AutoRepublika

(195)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Da vidimo i to čudo.

Matija

Pravo cudo bice potrebno da bi proizvodnja baterija pokrila potrebe oko pola milijarde (!!!) motornih vozila – samo u EU.