1. Home
  2. Vesti
  3. Aston Martin nema nameru da se odrekne V12 motora
Aston Martin nema nameru da se odrekne V12 motora
0

Aston Martin nema nameru da se odrekne V12 motora

141
0
Podelite sa prijateljima:

Šef britanske marke potvrdio je da ćemo videti još modela sa takvim agregatom. 

Prvi čovek Aston Martina, Tobijas Moers, kazao je da taj brend nema planova da napusti V12 pogonsku jedinicu. Već neko vreme priča se o tome da će V8 motor, poreklom iz AMG-a, zameniti blok sa više cilindara u pojedinim Astonovim automobilima.

„Nećemo to učiniti. V12 i dalje ima potencijala i to što posedujemo Vantage sa takvim agregatom pokazuje da i dalje postoji prostor za V12 motor u našim sportskim vozilima“, istakao je Moers. „V12 Vantage daće bližu odrednicu našoj budućnosti. To će biti najperformantniji automobil u Astonovoj istoriji“, kaže izvršni direktor ostrvskog proizvođača.

Ipak, on je otkrio da i V12 motor ima svoj vek trajanja… Prema njegovim rečima, on će nestati iz serijske proizvodnje verovatno 2026/2027. godine, što se slaže sa predviđanjima koje su dali drugi brendovi koji takođe koriste ovaj agregat.

Što se tiče sve češće teme elektrifikacije pogonskih sklopova i upotrebe pogonskih jedinica sa manjim brojem cilindara, Moers ne vidi takav razvojni put za Aston Martin. „Mislim da je to previše i ne vidim kako bi se to moglo uklopiti u sliku brenda kao što je Aston Martin“, rekao je šef te marke.

AutoRepublika 

(141)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments