1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche povlači 340.000 vozila
Porsche povlači 340.000 vozila
11

Porsche povlači 340.000 vozila

804
11
Podelite sa prijateljima:

Nemačka marka koja predstavlja simbol sportskih automobila, Porsche je prinuđen da u ovlašćene servise, na korektivnu intervenciju pozove vlasnike 340.000 primeraka modela Cayenne i Panamera. Stručna lica u kombinezonima sa logoom Porschea će se zabaviti automatskom transmisijom na pogođenim vozilima, proizilazi iz maločas objavljenog saopštenja nemačke marke.

Portparol Porschea je izjavio da bi vozila mogla samovoljno da se pokrenu nakon što budu parkirana, a sve zbog potencijalno lomljive komponente unutar menjačke kutije.

Oko 100.000 „obolelih“ primeraka Porschea, godina proizvodnje od 2002. i mlađih, su prodati u Sjedinjenim Američkim Državama, dok je 25.000 njih na nemačkim drumovima.

AutoRepublika

(804)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

11 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Cayenne i Panamera koriste neke posebne Automatikgetribe ?

moron

Ma, zar nemaju isti tip automatskog menjača za sve modele slične snage i momenta?

TNT

Ako misliš da li Panamera / Kajen imaju isti menjač kao npr 911 odgovor je ne. Zovu se isto PDK i imaju po 7 stepeni prenosa, ali nisu isti. Ovaj opoziv ne bi trebalo da se odnosi na bilo koji drugi model sem ta dva. Opet, ako ne grešim jer je moje poznavanje cele VAG grupe površno, mislim da su ovaj menjač razvijali-modifikovali samostalno, dok u nove generacije Panamera ide osmostepeni ZF (dual-clutch), a u Kajena ZF 8-speed auto. Mislim i da je 7-speed PDK za 911 ZF isto onoliko koliko je i DSG BorgWarner.

Zoca

Ako je od 2002 god.kod Cayenn-a moze da bude i Aisin 09D.Tog sestobrzinca su ugradjivali i u Touareg /Q 7.Nikada nisam bio zadovoljan sa tim proizvodjacem transmisija ,pogotovo kod Jeep-ovih vozila.

moron

Mislio sam da su svi „PDK“ sa dvostrukim kvacilom.

TNT

I jesu: PDK = Porsche Doppel Kupplung

moron

A, ovi što su opozvani, što se „samopokrecu“, nisu PDK, već klasični?

I, nezavisno od ovog opoziva, šta je značilo „Tiptronic system Porsche“ kod (starijih) automatika. Sretao sam taj pojam u nekom starijem pežo upustvu za upotrebu

Zoca

Porsche je prvi uveo naziv TIPTRONIC jer je i razvio taj manumatik sistem(1990).Preuzela ga je cela VW grupa.Ja sam se prvi put sreo sa tim na prvoj generaciji A8,bio je tada sa 4 brzine .Legenda kaze da je naziv dat kao asocijacija na tip-tip zvuk.

moron

Hvala. Da, i ja mislim da se radilo o AT kod starog 307, koji je kod benzinca imao samo 4 brzine (ako se ne varam, kod dizela i tada 6 ) i da je za oba pisalo „Tiptronic System Porsche“.

Zoca

Palac gore za PSA grupu jer imaju na sajtu „manuale“ na srpskom.Preporucio sam nekim samouverenim da procitaju ,pa su shvatili npr .da ne praktikuju pritiskanje pedale kocnice prilikom podizanja rucne (pise u pezo uputstvu) i koliko to znaci.P.S.Moralo bi pisati Porsche bar u fusnoti.