1. Home
  2. Vesti
  3. Dis ostaje na čelu Volkswagena do daljeg
Dis ostaje na čelu Volkswagena do daljeg
0

Dis ostaje na čelu Volkswagena do daljeg

258
0
Podelite sa prijateljima:

Neimenovani izvor upućen u tekuća zbivanja unutar grupacije Volkswagen je Reutersu preneo da deluje da su nesporazumi koji su bujali između izvršnog direktora nemačkog konglomerata Herberta Disa i moćnih radničkih sindikata prevaziđeni, na koji način se privodi kraju najneizvesnija etapa vladavine kontroverznog menadžera, svojevremeno prebeglog iz BMW-a u Volfzburg.

Nakon dugotrajnih pregovora je pronađeno rešenje koje predviđa da 63-godišnji rukovodilac zadrži aktuelno radno mesto, preneo je pomenuti izvor informacije.

„Sve ide ka tome da se nesporazum prevaziđe i da Herbert Dis ostane na mestu izvršnog direktora,“ preneo je izvor dodajući da će prvi čovek marke VW, Ralf Brandšteter ući u upravni odbor, posvećujući se tekućem odlučivianju, baš kako je Reuters i preneo prethodnog meseca, dok će se Dis usredsrediti na dalekometražno planiranje, odnosno na strategijsku postavku.

Na upit novinara za komentar, nemi su ostali nadležni, kako u Volkswagenu tako i u Porscheu SE, a njima su se predstavnici sedme sile obratili kao najvećim akcionarima entiteta u kom trvenja traju mesecima unazad.

Disova budućnost je visila o koncu nakon što se u septembru drznuo da (kao menadžer) pomene mogućnost otpuštanja radne snage, na koji način je otežao situaciju proizvođaču automobila da pred nadzorni odbor izađe s petogodišnjom strategijom o kojoj će se polemisati u četvrtak.

AutoRepublika

(258)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments