1. Home
  2. Vesti
  3. I Chrysler 300 odbija da se penzioniše
I Chrysler 300 odbija da se penzioniše
5

I Chrysler 300 odbija da se penzioniše

1.75K
5
Podelite sa prijateljima:

Za jednu državu koja nas ubeđuje kako je vreme limuzina prošlo i da svi kupci žele terence i kamionete, neke američke firme definitivno imaju problem da penzionišu svoje dinosauruse. Predmet današnje priče je Chrysler 300.

Ova limuzina je debitovala još 2005. godine i sa izuzetkom nekoliko dizajnerskih osveženja, nije se mnogo izmenila od tada. Model 300 je zapravo još stariji nego što deluje pošto se proizvodi na platformi koju je razvio Mercedes još sredinom devedesetih godina prošlog veka za tadašnju generaciju E Klase, ali nam Chrysler kaže da su od veze sa Nemcima ostale samo određene komponente ogibljenja i ništa više.

Prošle godine američka firma je isporučila samo 16.653 primerka na domaćem tržištu, uz još 447 u Kanadi, 218 u Australiji i pet u Meksiku. Očekivanja su bila da bi sedan 300 konačno mogao u zasluženu penziju, ali Chrysler očigledno ne smatra tako.

Kako prenosi izvor Moparinsiders, velika limuzina će biti dostupna i tokom 2022. godine, ali će ponuda biti jako limitirana, pa se preporučuje svima onima koji žele veći izbor da naruče jedan od preostalih primeraka iz 2021. godine.

Moparinsiders kaže da će proizvođač iz sedana 300 eliminisati neke opcije za boju karoserije i dobar deo opreme enterijera, poput crvenih detalja i paketa nazvanog Driver Convenience Groupe koji je dodavao 18-inčne felne, LED maglenke i paljenje na dugme. Ona opcija nazvana Chrome Appearance Package, gde je pažnja posvećena hromiranim detaljima, će takođe nestati iz ponude posle ove godine.

Šta nam sve to govori? Pa zapravo da će u izboru biti svega dva paketa opreme i to poznati Touring i S i čak i sa njima ćete morati da se zadovoljite sa opremom koju je Chrysler naumio umesto dodavanja opcija. Ali, s pozitivne strane, čuveni 5,7-litarski „Hemi“ motor sa osam cilindara je i dalje u opciji, a ponovo se može pohvaliti sa 363 konjske snage.

Dostupan je samo sa pogonom na zadnje točkove i šestostepenim automatskim menjačem. Standardni motor je i dalje 3,6-litarski „Pentastar“ s 292 „grla“, a može se naručiti i sa opcionim pogonom na sva četiri točka kao i s devetostepenim automatskim menjačem.


Chrysler je značajno snizio i cene, pa će vas tako bazni 300 Touring koštati samo 31.770 američkih dolara. Kažemo „samo“ zato što je brojka za približno šest hiljada „zelembaća“ manja nego godinu dana ranije, i za svega hiljadu najmanjih zelenih novčanica je veća nego što se traži za mehaničkog blizanca, model Dodge Charger.

Kada znamo da se 300 smatra luksuznom verzijom Chargera, brojka je svakako više nego pristupačna. Šta da kažemo osim uživajte dok možete, pošto su šanse velike da će limuzina u penziju nakon naredne godine. Doduše, tako nešto su mnogi predviđali već nekoliko poslednjih godina i još se nije ostvarilo.

AutoRepublika

(1751)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Pomponije

Meni se ovaj Chrysler mnogo sviđa, iako je dinosaurus…

moron

I meni je jako lep.

S mile

Nekako mi je uvek imao nesto…ono… uvek bio interesantan…karakteristican…

Iznogud

Dobra Lancia

BB

Umjesto „Predmet današnje priče je Chrysler 300.“, trebali ste napisati „TEMA današnje priče je Chrysler 300.“ 😂