1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Chevrolet Colorado stiže do kraja godine
Novi Chevrolet Colorado stiže do kraja godine
0

Novi Chevrolet Colorado stiže do kraja godine

131
0
Podelite sa prijateljima:

Iako nikada nije predstavljao neki vrh po pitanju ponude u segmentu manjih pikap kamioneta, model Chevrolet Colorado je zapravo imao izuzetno bogatu karijeru širom sveta. Sadašnja generacija je debitovala još 2011. godine na Tajlandu, pre nego što je ponuda proširena i na ostatak sveta. Danas se Colorado može naručiti na svakom kontinentu i dobio je dosta pohvala.

Vratio se i na američko tlo 2015. godine i u roku od nekoliko godina izbio na drugo mesto u klasi, sa 134.842 prodata primerka, što je bilo više nego što je indeksirao bilo koji rival, s izuzetkom neprikoslovene Toyote Tacome.


Američko tržište nastavlja da bude glavno za Colorado, pa tako domaći tim ovaj put preuzima lidersko mesto u razvoju. Prodaja ovog pikap kamioneta je pala za 50% u poređenju sa rekordnom 2018. godinom, i postalo je jasno da četvorotočkaš definitivno pokazuje godine.

General Motors je nedavno objavio da će proizvodnja sadašnje generacije Colorada i mehaničkog blizanca pod imenom GMC Canyon biti stopirana do kraja godine, a kolege sa sajta GM Authority kažu kako će najveći američki proizvođač vozila prestati da prima narudžbe već u julu. Oba izvora najavljujuću da će novi Colorado stići u izložbeno-prodajne salone do kraja godine i proizvodiće se na takozvanoj arhitekturi 31XX-2, a ona je evolucija sadašnje platforme 31XX. Već je u upotrebi na većim terencima razvijenim od strane Chevroleta i GMC-a i odlikuje je lakša, ali čvršća šasija.

Dok javnost ne očekuje neke velike, revolucionarne izmene po pitanju same školjke i enterijera, Colorado će dobiti dosta toga novog ispod haube. Naime, kompanija planira da penzioniše celokupnu sadašnju ponudu koja se zasniva na benzincima zapremine 2,5 i 3,6 litara kao i na 2,8-litarskom benzincu.

Po uzoru na popularni Ford Ranger, Chevroletov kamionet će biti dostupan samo sa jednim turbobenzincem sa četiri cilindra. Eksperti predpostavljaju da je to onaj zapremine 2,7 litara koji se već ugrađuje u model Silverado 1500 gde razvija 310 konjskih snaga i maksimalnih 583 Nm obrtnog momenta. S druge strane, ne sumnjamo da će u ponudi ostati i neki dizelaš, konkretno za tržišta Južne Amerike i Azije. Amerikanci očekuju samo desetostepeni automatski menjač i verovatno ćemo ga videti i u ostatku sveta.

Bilo kako bilo, nadamo se da ćemo imati više informacija tokom narednih meseci i ne sumnjamo da novi Colorado neće razočarati.

AutoRepublika

(131)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments