1. Home
  2. Vesti
  3. Volvo XC90 ostaje na proizvodnim trakama i nakon debija nove SUV perjanice
Volvo XC90 ostaje na proizvodnim trakama i nakon debija nove SUV perjanice
0

Volvo XC90 ostaje na proizvodnim trakama i nakon debija nove SUV perjanice

379
0
Podelite sa prijateljima:

Skandinavska marka Volvo ima u planu da već ove godine predstavi novu perjanicu s povišenim odstojanjem od tla. To će biti električni četvoročkaš koji je zasnovan na prošle godine prikazanom prototipu s oznakom Volvo Concept Recharge, koji možete da vidite i na donjoj fotografiji. Poznato je da će novajlija biti kršten pravim imenom kako dolikuje umesto hermafroditskom oznakom kakvu sadašnja SUV perjanica nosi. Svojevremeno smo preneli i šuškanja prema kojima će se novi krosover zvati Volvo Embla. 

Međutim, ovaj električni četvorotočkaš neće zameniti ponudu konvencionalnog XC90, već će samo proširiti paletu švedskih aduta u ponudi. Dakle, XC90 ostaje na trakama i nakon debija Emble!

Na ovu temu je s novinarima redakcije lista Automotive News razgovarao Volvoov izvršni direktor Hakan Samjuelson, naglasivši da i dalje postoji ozbiljna tražnja za vozilima koja pokreće motor s unutrašnjim sagorevanjem, pa bi bilo nerazborito prekidati njihovu montažu, posebno ne po hitnom postupku.

Naprotiv, za krosover Volvo XC90 je planirano da se sprovede još jedan proces zatezanja bora, nakon prvog koji je realizovan 2019. godine, iako će pogonske jedinice ostati u istom sastavu. Od ranije je poznato da je Volvo digao ruke od daljeg osavremenjavanja istih. Sada se veliki SUV XC90 nudi s pogonskim sklopovima koji se opisuju kao laki hibridi. Mogu biti kako dizel, tako i benzinci, ali su dostupni i dopunjivi hibridi, utemeljeni na benzinskim modifikacijama.

S proizvodnjom krosovera XC90 će se nastaviti u Švedskoj sve do 2025. godine, prema aktuelnim planovima. Nakon toga bi kompanija trebalo da modernizuje pogone i prilagodi ih potrebi proizvodnje elektromobila. Novi krosover će u početku biti sklapan na trakama preduzeća koje posuje u američkoj saveznoj državi koja se zove Severna Karolina. Tamo se montira samo još limuzina Volvo S60.

Da podsetimo na kraju ove vesti da kompanijska globalna strategija podrazumeva odricanje od SUS motora u celosti, što bi trebalo da se obistini do 2030. godine.

AutoRepublika

(379)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments