1. Home
  2. Vesti
  3. Predstavljen eMG 6 Trophy
Predstavljen eMG 6 Trophy
0

Predstavljen eMG 6 Trophy

159
0
Podelite sa prijateljima:

Aktuelnu garnituru kineskih vlasnika marke MG očigledno fascinira bogato nasleđe britanskog brenda, koji je nekada kupcima automobila nudio moćne i brze modele. Njihova opčinjenost istorijom marke koju su stekli nije ostala samo “mrtvo slovo na papiru”, što se može zaključiti i po tome što su pokrenuli proizvodnju vrućih verzija iz Trophy game.

Trophy sufiks otkriva da su motori koje inače koriste standardne verzije blago “nabrijani”, a pored toga su i elementi šasije modifikovani, tako da pruže intenzivniji sportski osećaj. Kinezi su upravo predstavili svoj najssnažniji model – liftbek eMG 6 Trophy.

Osnovni model sa petoro vrata MG 6 druge generacije, po gabaritima sličan Škodinoj Octaviji, debitovao je pre oko osamnaest meseci. Opremljen je turbo motorom zapremine 1,5 litara uz isporuku 169 konjskih snaga i 250 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Pre godinu dana je svetu prezentovana i hibridna verzija modela eMG 6, a ova varijanta je iskombinovala jednolitarski turbobenzinac sa sistemom anlaser-alternator uz ispomoć i elektromotora smeštenog u menjačku kutiju. Zahvaljujući ovako koncipiranom pogonskom sklopu, omogućen je vrlo izašan maksimalni obrtni moment od 622 njutn metara uz kumulativnu snagu od 228 “konja”.

.Nova vrhunska varijanta eMG 6 Trophy se malo razlikuje. Ispod haube se nalazi 1,5- litarski turbobenzinac iz Blue Core familije agregata. On dobija pomoć od jednog velikog elektromotora, pa je na taj način ukupna zbirna moć hibrida porasla na 304 konjskih snaga uz 480 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Pored toga, Trophy verzija poseduje elektronsku imitaciju XDS zaključavanja diferencijala. Kada je baterijska jedinica “natankovana” električnom energijom, liftbek ubrzava iz mirovanja do 100 km/h za 5,9 sekundi.

Istovremeno, Trophy verzija se razlikuje od standardne i u vizuelnom smislu, ali samo po nekim detaljima. Točkovi na novitetu su promera 18 inča, a umesto hromiranih detalja primenjene su aplikacije crne boje zbog naglašenog sportskog stila.

Javna premijera moćnog hibrida će se dogoditi na Salonu automobila u Šangaju, tokom sledećeg meseca. Prodaja startuje nešto kasnije a najavljena početna cena iznosi između 25 i 28 hiljada američkih dolara.

AutoRepublika

(159)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments