1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Render Porscheove verzije Landjeta koji razvijaju i stručnjaci Audija i Bentlija
Render Porscheove verzije Landjeta koji razvijaju i stručnjaci Audija i Bentlija
0

Render Porscheove verzije Landjeta koji razvijaju i stručnjaci Audija i Bentlija

428
0
Podelite sa prijateljima:

Pisali smo u prošlosti da se u Audiju vredno radi na razvoju nove električne perjanice među modelima s četiri prstena na haubi koja će debitovati negde tokoma 2025. godine, a sada smo u prilici i da podelimo render budućeg, od strane Porschea preimenovanog automobila Audija postavljenog na platformu SSP. Kompjutersku animaciju su pripremili dizajneri španskog portala motor.es, a preuzeli i prebojili su njihov rad i naše kolege iz ruskih Kolesa.

Marka Porsche se odlično snalazi na evropskom tlu. Ipak, tokom 2020. godine koju je obeležila zdravstvena kriza, i Porsche je registrovao pad prodaje za 5,4% usled isporuke 73.840 vozila, ali je pozitivan trend od 1,5% obeležio 2021. godinu (prodato 74.973 jedinica). Nema sumnje da će brend nastaviti da neguje sopstvenu gamu u budućnosti, dok bi jedan od noviteta trebalo da bude i veliki sedan kao dao projekta Landjet.

Kao što smo naglasili još od naslova, u razvoju projekta su angažovani timovi iz tri kompanije iz sastava grupacije Volkswagen, i to su Audi, Porsche i Bentley. Očigledno je da svaka od strana razvija sopstveni model, ali će zasigurno svi računati na istu arhitekturu, kao i na identičan set pogonskih sklopova. Svaki proizvođač će imati slobodu da osmisli sopstveni izgled eksterijera, što važi i za izgled i organizaciju putničke kabine.

Audi je prošle godine predstavio koncept Grand Sphere na Salonu automobila u Minhenu, a on je verovatno razvijen kao deo projekta Landjet. Očekuje se da će serijska verzija ovog prototipa naslediti veliki poslovni sedan Audi A8 sedan. Ali, do sada nismo mogli ni da naslutimo kako će izgledati adut Porschea iz ove tripartitne kooperacije.

Dakle, utoliko treba s većom dozom rezerve prihvatiti rad dizajnera pomenute redakcije, uz dodatak da proizvođač iz Cufenhauzena (Štutgarta) još uvek nije opredelio ni ime noviteta, ali se zna da će doći 2025. godine. Sudeći po izloženom renderu, budući Porsche će biti smešten u segment velikih limuzina, uz pretpostavku da će ona prebaciti granicu od pet metara. Na taj način, novajlija postaje perjanica baterijske postave nemačkog brenda.

Razborito je verovati da će novi model posedovati originalnu njušku i zadnjicu, ali je isto tako osnovano i reći da će se stilski naslanjati na prelepi Taycan. Očekuje se da će automobil imati aerodinamičan oblik karoserije, splilter (razdelnik) u donjem delu prednjeg branika, spojlere na krovu i prtljažniku električnog sedana s četvoro vrata. Verovatno će novitet ponuditi i vazdušno vešanje.

Razvoj arhitekture na kojoj će novi Porsche počivati je finansirao Volkswagen, ali je moguće da je ista renovirana na način da posluži za sklapanja vozila izrazito sportske marke, kao što je Porsche. Nema praktično nikakvih informacija o pogonskim sklopovima koji će biti implementirani kod novog sedana, ali verujemo da će moći računati na duet električnih agregata. Trakciona baterija će biti smeštena između osovina, ali kapacitet iste je nepoznanica u ovom momentu. Ima osnova za veru da će Porsche ciljati na autonomiju od oko 700 kilometara.

Kao šot smo pisali iznad, Taycan je već postigao izvestan uspeh, pa je tokom 2020. godine isporučeno 12.332 primerka, dok je u prvih jedanaest meseci 2021. godine, do kupaca došlo 14.206 komada (+37,8%). Informacije su preuzete sa sajta Carsalesbase.

AutoRepublika

(428)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments