1. Home
  2. Vesti
  3. Ogroman opoziv za Opel Insigniju – u servise mora 572.000 vozila!
Ogroman opoziv za Opel Insigniju – u servise mora 572.000 vozila!
21

Ogroman opoziv za Opel Insigniju – u servise mora 572.000 vozila!

13.83K
21
Podelite sa prijateljima:

Nova glavobolja za Opel… 

No, ovaj opoziv nema veze sa aktuelno generacijom Insignije, u pitanju je prva iteracija ovog modela. Pogođeni su automobili proizvedeni između decembra 2007. godine i jula 2013. godine. Opel mora proveriti tačno 571.942 četvorotočkaša, od čega jedna petina nalazi u matičnoj zemlji ove marke.

Problem je sa zadnjim vešanjem, odnosno sponama koje su izgleda sklone ozbiljnom rđanju. Korozija može dovesti do slabljenja ovih komponenata, a već je prijavljeno deset slučajeva gde je došlo do pucanja spona. Takođe, ubeležena su i tri primerka sa velikom količinom korozije i napuknućima.

Opel će automobile pozvati u servise gde će biti proverene sporni delovi, i ukoliko je neophodno isti će biti promenjeni. Kako se ističe, čitava procedura pregleda vozila trebalo bi da traje oko desetak minuta.

Ovo će svakako biti ozbiljan udarac za reputaciju nemačke marke, jer se Opel dugo pokušavao otarasiti „rđavih“ epiteta koje je stekao tokom osamdesetih godina prošlog veka.

Ujedno, i aktuelna Insignia ušla je u završi ceo svog životnog ciklusa. Veliko je pitanje kako će izgledati naslednik ovog modela, a odlaskom trenutnog sedana dolazi i do konačnog raskida Opela sa automobilima koji vode poreklo iz doba kada je tim brendom upravljao General Motors.

AutoRepublika 

(13826)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

21 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Opel izgleda ostaje veran svojoj rđavoj tradiciji …
Naravno, nije to problem samo Opela. Mnogi pate od te boljke.

Bungi

Kojoj rđavoj tradiciji.?Samo su Kadet E i Astra F rđale, donekle i Vectra A a prije i posle njih bilo je mnogo, mnogo dobrih Opela.Kamo sreće da su svi ostali prozvođači rđali toliko.

moron

Nisam ja to napisao kao hejt, već iskreno. Jer, opel je dosta dugo imao problem sa tom rdjom.

M M

Samo?

Iznogud Časni

To su već tri modela i nije ti dosta a Alfi krv piju vijekovima zarad jednog modela i koliko ono primjeraka?!

Iznogud Časni

Al ga usra… kako perfidno zatomis problem i još ga razvodnis. Ne kenjaj brate. Pola milje auta kojima otpada trap, čitava prva serija i tebi je to nista kao svi to imaju? ovo je veliki problem, ogromna brojka, nadrealan trošak a i takva potencijalna steta za vlasnika. Čitava jedna generacija, 7 godina proizvodnje i tebi je ti nista?! Eto Tesla povuče 800k auta, jel i to nista?! “pa svi to rade”….e,svašta!

moron

Za mene, najgora stvar koja može da se desi na automobilu jeste korozija nekog karoserijskog dela koji je fabrički spojen (za ostatak „karoserije“ ) elektrozavarivanjem i čija bi zamena podrazumevala „sečenje“, a montaža novog dela opet varanje.

To je meni ravno „TUMORU“ koji je maltene metastazirao.

Nikola

Koja je to Insignia 2007 GODISTE…

BB

Problem sa autom izrađenom 2007 godine? Pa šta bi majstori i auto otpadi radili kada bi se auta pravila da traju 30 godina?

Iznogud Časni

Ocito ima razlog jer ne bi ovi dzaba pozvali u servis sve primjerke prvog modela, mogli su i oni reci koji kurac hoćete, mo mislim da bi ih to zakopalo. A mogli su i šutjeti- kao:”nas to ne zanima”, pa nek puca osovina .

Izmenjeno 2 godine pre od strane Iznogud Časni
Iznogud Časni

Cuj, neki dan Tesla povuče 800 000 auta, jel šteti reputaciji? Tesla je kod medija zaštićena ko polarni medvjed, ko žena u Njemačkoj,i sta god da uradi ne razvlači se po medijima, nema udara i vječitog spominjanja ko Alfi hrdju kad spominju već 40 i vise godina s ciljem da svaki model oblate i unište mu reputaciju. Sve su to perfidne igre moćnika, tako da znamo mi sta su i ko su mediji.
Tako da tih 800k ili ovih 600k je goli kurac, to će se za par dana zaboraviti, niko neće spominjati osim nekakvih iznoguda.

Iznogud Časni

Koji je ovo trošak čudo jedno. Dobro, imaju para pa nek Plate ali opet , no neće ni malo našteti reputaciji jer mediji neće to prenositi, kad izadje nova Astra niti jedan nounar neće napisati da se nada da ovoj astri neće otpadati trapovi zarad hrdje i da 600k neće završiti u opozivu kao insignija …cisto da ubaci bubu u uho kupca, onda bi se pokrenula diskusija i malo po malo rušio ugled i prodaja. Isti slučaj kao i sa Teslom i 800 000 u opozivu neki dan. Oni o tome ne smiju pisati nego tamo nevažno dje se objavljuje… Pročitaj više »

BB

Mislš da će fabrika da plati zamjenu tolikih dijelova? Možda će servisi utvrditi da li ima eventualni problem i ponuditi zamjenu dijela po akcijskim cijenama. Ko će mijenjati trap trećem vlasniku? U kapitalizmu…

Iznogud Časni

ne znam kako ce biti rijeseno, ostaje da se vidi. Ako je mercedes mijenjao vrata zbog hrdje cak i na kulanzantrag nakon xy godina, tiho samo da vlasnik ne kukurice…poslije su mi tamo rekli pa nas ta vrata kostaju 50-60eura, fabriku samu, naravno prodajna cijena je nesto drugo, ali sve je islo o mercedesovom trosku.

BB

A vidi, ja u basne vjerujem ali u bajke ne…

Laki

Model ML je na vratima bio baš napadnut korozijom već od 4 te godine velika je borba i bruka bila tada junače!

Iznogud Časni

Pa da i ne samo on, neg ona ružna e klasa stara, kad skineš gumu oko vrata a ispod hrdja, e ta vrata dodju 50 eura. A i ove dijelove opel mora da mijenja i da sam plaća.ne znam gdje je problem?!

Izmenjeno 2 godine pre od strane Iznogud Časni
Dux

Najveci je tu problem Nemacke, Svedske iEngleske mozda i jos neke ,so koja se baca . A aute nikada nisu oprali odozdo. Moja je 2011 gpd. I nema tacku korozije na trapu!

TheStig

Nema to veze sa tim gdje se voze vozila. Naravno da će vozila iz Kalifornije da prezive cijeli vijek bez korozije ali gdjegod da se pojavila to je zbog neadekvatne zaštite podvozja vozila. Tu se štedi jer ta zaštita nije ni lagan niti jeftin proces. Problem je što većina automobila pogotovo u nižim klasama i nemaju maltene nikakvu zaštitu komponenti vješanja. To je čist odljevak metala (čelika) prefarban najobičnijom crnom bojom. Opel i Ford se nikad nisu riješili tih dječijih bolesti.

BB

Tu imaš problem psihološke prirode… Kad ti nude polovan auto: Nemoj iz italije, tamo imaju dobre puteve i samo čepaju po gasu… A ako je auto iz Njemačke: Ma to je auto bez packe, nur Auto Bahn…
A u prvom slučaju ga vjerovatno voze rumuni a u drugom turci…

Iznogud Časni

nebitno, svejedno ces u opoziv, a to je firmi trosak i pad reputacije, a tebi valja potrositi vrijeme a samim tim i novac, a na koncu ti mogu nesto i preventivno zamijeniti. i onaj 206 kabrio je imao konstrukcijsku gresku kad mu se citav prednji trap morao mijenjati, jel tako nesto bilo?