1. Home
  2. Vesti
  3. Alfa Romeo Tonale – razmatra se QV varijanta, ali i električno izdanje
Alfa Romeo Tonale – razmatra se QV varijanta, ali i električno izdanje
0

Alfa Romeo Tonale – razmatra se QV varijanta, ali i električno izdanje

652
0
Podelite sa prijateljima:

Uprava marke iz Milana još nije donela definitivnu odluku u vezi sa električnom i performantnom verzijom novog SUV-a.

Sa dolaskom Tonalea zvanično je otpočela renesansa Alfe Romeo, ili bar tako tvrde odgovorni u ovoj kompaniji. Od ovog krosovera se mnogo očekuje, ranije je bilo govora o čak 150.000 proizvedenih i prodatih jedinica na godišnjem planu, što da je daleko više od onoga što Alfa trenutno postiže.

Danijel Tijago Gucafame, jedan od rukovodilaca italijanskog brenda, istakao je da se razmatra QV varijanta. On nije želeo da otkrije da li bi taj potencijalni četvorotočkaš koristio SUS agregate ili elektromotore. Ovo je suprotno da prethodnih informacija koje su dolazile iz Italije, jer je tada Quadrifoglio izdanje za Tonale bilo kategorički odbačeno.

“Na stolu su obe opcije, ali ništa nije definitivno odlučeno”, rekao je Gucafame. On je dodao da će Quadrifoglio biti podbrend, i da je neophodno da svi budući modeli sa tom značkom opravdaju očekivanja po pitanju performansi i vozne dinamike.

Što se tiče električnog modela Tonale, čini nam se da je takav razvoj događaja sa ovom platformom na kojoj je postavljen pomalo nerealan, ali ne bi trebalo ništa odbacivati unapred. Alfa je već potvrdila da će 2024. godine predstaviti svoj prvi EV, ali to će biti krosover iz B segmenta, potpuno nepovezan sa Tonaleom.

Ono što je zanimljivo to je da su iz Alfe naveli da će od 2027. godine u svojoj ponudi imati samo električna vozila. To znači da će Tonale imati relativno kratku karijeru koja će trajati svega pet godina.

AutoRepublika 

(652)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments