1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. MTM Audi S3 Clubsport – Moćna zverka
MTM Audi S3 Clubsport – Moćna zverka

MTM Audi S3 Clubsport – Moćna zverka

294
0
Podelite sa prijateljima:

Kad se tjuneri potrude, jedan S3 ubrzo postane snažniji od prestižnijeg RS3.

U ovom trenutku, RS3 je kruna ponude Audijevog modela A3. Koristi retki petocilindarski agregat koji isporučuje ravno 400 ks i 500 Nm!

No, Audi u svojoj gami raspolaže i sa S3, nešto manje potentnim automobilom, koji je, ispostaviće se, idealan kao baza za prerade tjunerskih kuća. Tako je MTM pokazao na koji nivo se može podići jedan S3 Sportback uz više izmena.

Uz razna unapređenja, S3 Clubsport, kako MTM naziva svoju tvorevinu, iz dvolitarskog motora izvlači 442 ks i 564 Nm, što je više u odnosu na fabriki RS3! Performanse su podjednako impresivne, sprint do “stotke”  obavlja se za 3,8 s, dok se do 200 km/h stiže za 8,8 s. Maksimalna brzina ovog “napucanog” S3 iznosi ogromnih 309 km/h.

Tjuneri nude i niz vizuelnih, estetskih izmena – poput izduvnog sistema od nerđajućeg čelika sa četiri ovalna završetka (2.900 evra), ili specijalne točkove od 19 cola za 2.500 evropskih novčanica. Interesantno je da su perolaka Recaro sedišta kao opcija vrlo skupa – čak 5.900 evra.

No, za one koji žele ovakve performanse i to iz dvolitarskog motora sa četiri redna cilindra, pretpostavljamo da cena nije previše važna stavka.

AutoRepublika 

(294)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments