1. Home
  2. Vesti
  3. Šef Renaulta poziva na promenu EuroNCAP-ove regulative
Šef Renaulta poziva na promenu EuroNCAP-ove regulative
7

Šef Renaulta poziva na promenu EuroNCAP-ove regulative

754
7
Podelite sa prijateljima:

„Da li su nam svi ti sistemi zaista neophodni?“ pita se Luka de Meo, prvi čovek Renaulta… 

„Moramo voditi računa o tome da primenjeni sistemi zaista donose promene u realnom svetu“, navodi De Meo. Uz to on je dodao da automobili ne bi trebalo da budu „božićne jelke“ sa tehnologijom koja nema primenljive efekte u stvarnosti.

„Dolazimo do granice da dobavljači nameću šta će se postavljati u automobile, umesto da se montira ono što je važno za potrošače“, kaže izvršni direktor Renaulta. Doduše, Renault grupa je u poslednje vreme u ozbiljnom problemu sa EuroNCAP-ovim testovima.

Podsetimo, Dacia Spring je zaradila jednu zvezdicu, isto koliko i novi Jogger. Sandero je bio nešto bolji sa dve zvezdice na evropskim testovima sudara, dok je Renault Zoe apsolutni rekorder sa negativnim rezultatom od ravno 0 zvezdica! Svi ovi loši rezultati mahom su prouzrokovani nedostatkom naprednih aktivnih bezbednosnih sistema.

De Meo je istakao da izuzetno poštuje organizaciju EuroNCAP, te naveo da je Renault Laguna prvi model koji je dobio pet zvezdica, odnosno maksimalne ocene za bezbednost. „Želim sistem zdravog razuma – što je danas postalo retkost. Ako predlože obavezan uređaj koji će onemogućiti pijanom vozaču da startuje vozilo – odlično, odmah ćemo ga ugraditi. Ukoliko žele da upotrebe autonomnu tehnologiju da se limitira maksimalna brzina i to je pravi put. Sagledajmo prave probleme: brzina, ometanje u vožnji, razna fizička stanja koja mogu biti problem za upravljanje vozilom“, zaključio je De Meo.

AutoRepublika 

(754)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
M M

Naravno, sve postaje suludo i virtuelno. Tako i NCAP postaje lažovizija neupotrebljivosti.

BB

Baš kao i Eurosong..
Nije čudo što se šori epidemija majmunskih boginja…

Iznogud Časni

Kad smo kod boginja,piše juče prvi slučajevi u njemačkoj i javila se vojska. Šta vojska ima s tim? Gdje su civilni stručnjaci, bolnice, laboratoriji? Sjetim se onda kod nas u Italiji kad je kuga izbila na sjeveru, 1648. Dje njemačka vojska prodje tu dodju boginje, al ne seks neg majmunske i slične …toliko o historiji, valjda ste nešto naučili.

Izmenjeno 1 godina pre od strane Iznogud Časni
BB

Izgleda da De Meo čita AR, bravo 😉

A ovo za alkohol, mislim da je to R25 davno imao…

moron

Da, očito se čovek jako potresao od onoga što je ovde čitao 😊

YugoFlorida

👏👏👏

Iznogud Časni

Komedijaš,ne znaju napravit auta pa kmece.ooet će državi na sudu kad bude dugova.kme, kme