1. Home
  2. Vesti
  3. Peugeot uvećava domet električnih varijanti modela 208 i 2008
Peugeot uvećava domet električnih varijanti modela 208 i 2008
0

Peugeot uvećava domet električnih varijanti modela 208 i 2008

212
0
Podelite sa prijateljima:

Peugeotovi asovi iz B segmenta moći će uskoro da računaju na veću autonomiju kretanja.

Francuska marka će od početka naredne godine omogućiti bolji domet za električni subkompaktni dvojac. To neće postići uvećavanjem kapaciteta baterija koji će ostati isti (50 kWh, od čega upotrebljivih 46,2).

Zapravo, primeniće promene u vezi sa transmisijom, a pojedini paketi opreme dobiće i pneumatike sa niskim otporom kotrljanja, što bi bi trebalo da omogući veći radijus kretanja. Pored toga biće implementiran i novi senzor vlažnosti vazduha u kabini, a Peugeot navodi da će i ažurirati softver za kontrolu grejanja putničkog prostora.

Šta to znači u praksi? Kolege iz Francuske navode da će električna 208-ica sa ovakvim promenama moći da računa na uvećanje autonomije od 15 do 22 km. S druge strane, veći i masivniji 2008 moći će da pređe 10-25 km više nego ranije.

Obe električna vozila ostaju dostupna samo sa jednim elektromotorom. U pitanju je pogonska jedinica koja dostavlja 136 ks, i za sada nema indikacija da će Peugeot u dogledno vreme, bar ne naredne godine, raditi na promeni tog agregata.

Jasno je da je Peugeot već postigao ogroman uspeh sa aktuelnom generacijom modela 208 i 2008. Taktika sa ponudom klasičnih SUS motora, kao i EV varijante dala je odlične rezultate. Iako je e-2008 manje popularan od hečbeka, e-208 može se pohvaliti boljom prodajom.

Električni Peugeot 208 bio je tokom septembra među deset najprodavanijih električnih modela u Evropi sa 4.332 ubeležene registracije i rastom od 49% naspram istog meseca prethodne godine.

AutoRepublika 

(212)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments