1. Home
  2. Vesti
  3. Citroen vrlo zadovoljan uspehom novog C4
Citroen vrlo zadovoljan uspehom novog C4
4

Citroen vrlo zadovoljan uspehom novog C4

797
4
Podelite sa prijateljima:

Francuska marka se ozbiljno kockala sa plasmanom nove generacije modela C4, za sada se čini da se rizik isplatio… 

Citroen je kroz istoriju bio brend koji se nije plašio da eksperimentiše sa svojim vozilima i stvara nove klase automobila. Tako je sa smenom generacija i odlaskom prethodnog C4 ostala rupa u portfoliju ovog proizvođača. Pokušali su, doduše neuspešno, da kupce preorijentišu na C4 Cactus, no to nije bilo dovoljno dobro rešenje.

Stoga je na novom C4 bila velika odgovornost. U Citroenu su shvatili da kupci u Evropi sve više preferiraju SUV/krosover segment, a da su tradicionalni kompakti na ogromnim mukama. Stoga su plasirali nešto između… Novi C4 je nekakav kupeoliki krosover, sa dizajnom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Jednostavno – ili se nekome dopada, ili mu se momentalno ogadi. No, to mu očigledno nije mnogo smetalo da ubeleži vrlo dobru prodaju u prethodnoj godini u Evropi. Naime, ovaj unikatni C4 ubeležio je 66.756 registracija na Starom kontinentu (EU+EFTA+UK).

Na taj način postao je treći najprodavaniji model Citroena u ovom delu sveta, s tim da mu je bratski C3 Aircross „pobegao“ za svega 122 jedinice. S obzirom na rast popularnosti ove iteracije C4, sasvim je moguće da će već naredne godine biti drugi najpopularniji model „ševrona“ među evropskim potrošačima.

Vrlo bitan podatak za Citroen jeste da otprilike petina od ukupnog broja dostavljenih primeraka kupeolikog krosovera otpada na električnu varijantu. Za razliku od bratskog Peugeota 308, C4 koristi razvučenu CMP platformu koja mu omogućava da u svojoj gami ima i EV izdanje.

Izgleda da je Citroen našao dobar recept za rešavanje sve jače krize u C segmentu… Test Citroena C4 (dizelaša) u režiji našeg kolege, Perice Rajkovića, možete pročitati OVDE.

AutoRepublika 

(797)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Iznogud Časni

Ne znam sta su očekivali, evo kad pročitah cifru, kako jedem vrele makarone, sprži mi sos grlo, ebem ti Citroen. Uuu sto boli.bolji su od Astre, čitave Honde i čitavog leksusa to sa ovim isprtkkom od auta.

Georgije

Mene bas bas ineteresuje sta ti vozis

Georgije

neki vw

Ivan

koja je cena nigde ne pise