1. Home
  2. Vesti
  3. Serijski Pininfarina sedan i SUV stižu u naredne tri godine
Serijski Pininfarina sedan i SUV stižu u naredne tri godine
0

Serijski Pininfarina sedan i SUV stižu u naredne tri godine

174
0
Podelite sa prijateljima:

Pininfarina će se, da bi ostvario svoje planove, udružiti s renomiranim snabdevačem.

Automobili Pininfarina je u Ženevi uzburkao duhove superbrzim, supermoćnim i izuzetno skupim modelom Battista. S maksimalnom brzinom od 350 km/h, 1.400 kW (1.903 ks) i cenom od 2 miliona evra, ovaj električni hiperautomobil će biti proizveden u samo 150 primeraka.  Kompanija koja je u vlasništvu Mahindre  želi da napravi diverzitet u okviru svoje game, i to tako što će lansirati i tržišno prihvatljivije modele, kao što su sedan i SUV, naravno u električnom izdanju.

Automobili Pininfarina planira da se udruži s jednim proizvođačem originalnih komponenti u cilju ubrzavanja inženjerskog procesa i smanjenja troškova. Razvoj sopstvene platforme bi oduzeo dosta vremena, a i koštao bi mnogo više, tako da je ovaj potez sasvim racionalan.  Plan podrazumeva saradnju s „Tier 1“ snabdevačem, s tim što bi se hardver prodavao drugim kompanijama da bi se deo investicija vratio.

Novorazvijena arhitektura će ugostiti paket baterija kapaciteta 100 i 125 kWh za maksimalnu autonomiju od 600 kilometara. Šef kompanije, Mihael Perške, rekao je da neće kontaktirati VW grupu u pokušaju da obezbedi prava na korišćenje Premium Platform Electric (PPE) arhitekture, koju trenutno razvijaju Porsche i Audi, jer ona ne obezbeđuje dovoljan klirens za električni SUV.

Automobili Pininfarina želi da svoja dva modela proizvodi u Italiji, ali je Perške spomenuo da vlada veliko interesovanje vlasti iz drugih zemalja, koje takođe žele da na lokalnom planu proizvode superpremijum sedan i SUV.

Ukoliko sve bude teklo po planu, automobili će krenuti u prodaju u naredne tri godine s cenama između 200.000 i 400.000 evra.

Perške je na kraju konstatovao da je Pininfarina već primio kapare uz „potvrđeno interesovanje“ za gotovo polovinu planiranih Battista. Proizvodnja četvoromotornog hiperautomobila će startovati do kraja sledeće godine.

Na fotografijama: Pininfarina H500 Sedan Concept

AutoRepublika

 

(174)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments