1. Home
  2. Vesti
  3. „Zombi“ automobili na evropskom tržištu
„Zombi“ automobili na evropskom tržištu
2

„Zombi“ automobili na evropskom tržištu

416
2
Podelite sa prijateljima:

Nekolicina modela koji ne silaze sa proizvodnih traka već neko vreme uspela je da ubeleži prodaju i u prethodnoj godini na evropskom tržištu.

Ako ste mislili da je pojava “zombi modela” u Americi prava retkost, prevarili ste se, jer se isto dešava i u Evropi. Reč je najčešće o zaostalim vozilima na lageru koja još uvek nisu pronašla nove vlasnike.

Prekjuče smo pisali o povampirenom Volkswagenovom Golfu u Sportsvan izdanju koji je upisao 526 registracija tokom 2021. godine iako se ne proizvodi duže od godinu i po dana. Još jedan takav slučaj je Opel Ampera-e, električni četvorotočkaš koji vuče korene iz doba kada je nemačkom markom upravljao General Motors.

Ampera-e je isporučena u 118 primeraka na Starom kontinentu u protekloj godini. Tek nedavno je Alfa uspela da rasproda kompletan zaostali lager Giuliette, pa je tako ovaj italijanski hečbek nakupio 3.052 dostavljena vozila u 2021.

I Citroen C4 Cactus je već neko vreme u penziji, jer je prepustio pozornicu mlađem i talentovanijem C4. Uprkos tome, 1.239 komada Cactusa našlo je put do potrošača u 2021. godini.

Pojava zombi vozila nije rezervisana samo za velikoserijske proizvođače. I BMW i8 je u prošloj godini još uvek bio u ponekom izložbeno-prodajnom salonu, te je do novih vlasnika stiglo 58 jedinica!

Nova generacija Subaruovog sportiste BRZ-a nije ni ponuđena Evropljanima. Zauzvrat, oni će imati priliku da se obraduju Toyoti GT86. Ipak, to ne znači da i dalje nije moguće kupiti nov primerak BRZ-a, jer je upravo u 2021. godini prodato 156 automobila.

AutoRepublika 

(416)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Pomponije

Za mene i8 najveće iznenađenje…

TheStig

Meni je i8 odličan automobil. Vlada stav u industriji kako je bio neshvaćen i lose se prodavao. Po meni upravo egzotika koja bmw nedostaje.