1. Home
  2. Vesti
  3. Nissan – naslednik Micre će biti EV model i proizvodiće se u Francuskoj
Nissan – naslednik Micre će biti EV model i proizvodiće se u Francuskoj
0

Nissan – naslednik Micre će biti EV model i proizvodiće se u Francuskoj

131
0
Podelite sa prijateljima:

Japanska marka potvrdila je da će budući automobil iz B segmenta preći u EV klasu.

Renault i Nissan su objavili detalje za naredne korake u elektrifikaciji njihove alijanse. Ovaj konglomerat planira da u narednih pet godina uloži neverovatne 23 milijarde evra u taj proces, dok će do 2030. godine na tržište stići čak 30 novh električnih modela.Više o franko-japanskim planovima saznajte na sledećem linku.

Aktuelna iteracija Micre bazirana je na Renaultovom Cliju, no saradnja japanskog i francuskog brenda u sferi subkompaktnih vozila se nastavlja i u skorijoj budućnosti.

Trenutno izdanje Micre se takođe proizvodi u Francuskoj, u Flinsu, ali će ta fabrika prestati sa radom 2024. godine i preorijentisati se na druge zadatke. Umesto Flinsa, naslednik Micre dolaziće iz Duaija, i biće u bliskom rodbinskom odnosu sa nadolazećim Renaultom 5.

Dakle “petica” će postati donor za novu Micru ili kako već bude glasio naziv za idući Nissanov električni hečbek. Podsećamo, naredni Renault 5 ulazi u proizvodnju 2024. godine, te je sasvim moguće da će upravo te godine stići i naredna generacija Nissanove Micre.

Možda nešto realnija opcija je da montaža sledeće Micre otpočne godinu dana kasnije, odnosno 2025, jer je ipak aktuelna, peta iteracija Micre stupila na scenu 2017. godine, i od nje se očekuje da kompletira životni ciklus od 7-8 godina.

Prilikom objavljivanja informacija u vezi sa budućim električnim subkompaktom, Nissan je obelodanio i prvu tizer fotografiju predstojećeg modela. Delić četvorotočkaša koji se vidi upućuje na to da će se Japanci ugledati na nekadašnje generacije Micre, pre svega kada je reč o obliku prednje svetlosne grupacije.

AutoRepublika 

(131)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments