1. Home
  2. Vesti
  3. Fiat 500L u prošloj godini prikupio nešto više od 20.000 registracija u Evropi
Fiat 500L u prošloj godini prikupio nešto više od 20.000 registracija u Evropi
7

Fiat 500L u prošloj godini prikupio nešto više od 20.000 registracija u Evropi

404
7
Podelite sa prijateljima:

Jedini automobil koji se proizvodi u Srbiji iako je na samom kraju karijere beleži pristojne rezultate. 

S obzirom na to koliko je mator Fiat 500L, dobro je da uopšte postoji bilo kakva prodaja. Gotovo sve druge evropske marke, osim naravno Fiata, menjaju modele na 7-8 godina, jedino se Italijanima dešava da ni posle cele decenije nemaju adekvatnu zamenu za određeni automobil.

Fiat 500L je tokom 2021. godine ostvario 20.212 registracija (u zbir je ušlo i 218 primeraka modela 500L Living), što predstavlja za nekih 7% slabiji rezultat u odnosu na ono indeksirano 2020. godine. Naravno, gro prodaje ovog subkompaktnog MPV-a otpada na italijansko tržište. Na Apeninskom poluostrvu je vozilo iz Kragujevca isporučeno u 18.296 jedinica, što dovoljno govori o (ne)uspehu u ostatku Evrope.

Iako našem Šumadincu ne idu na ruku ni pozne godine, ni činjenica da je pripadnik odumiruće MPV klase, to ne znači da je ovo u potpunosti loš rezultat. Šta više, drugi modeli, koji iako pripadaju SUV segmentu ali su sličnih gabarita poput „našeg“ Fiata 500L ubeležili su i lošiji plasman. Takav je slučaj sa novim Hyundaijevim krosoverom koji nosi naziv Bayon (16.492), kao i sa Mazdom CX-3 (13.165)…

Izvesno je da bi ova godina trebalo da bude i poslednja u životu Fiata 500L. Već je počelo povlačenje sa pojedinih tržišta, kao što je francusko gde ovaj model više nije dostupan za naručivanje. Šta će ga naslediti i kakva je budućnost pogona u Kragujevcu je i dalje misterija.

Nedavno su se u Italiji pojavile glasine da Fiat razmatra da nadolazeća Panda SUV bude duhovni sukcesor za 500L. Većina nedoumica trebalo bi da bude odgonetnuta 1. marta kada će Stellantis saopštiti strategiju za svoje brendove i fabrike…

AutoRepublika 

(404)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Pomponije

Nije ovo uopšte loše za model koji je pred smrt.

s mile

Još da je država kupovala za svoje potrebe umesto dil sa Škodom. Ili još neka akcija Kupujmo domaće.

moron

Da su naši muvatori uspeli da nadju neku trange-frange kombinaciju, našao bi se „interes“ i za to da naša država i silni korisnici budžeta masovnije kupuju i 500L.
Ovako – ništa.

Iznogud Časni

Pa baš to, a država ko suvlasnik šta li…ma ključ u bravu.

Ludi Fiatovac

Nema tu mnogo toga za nevericu. Kupio ga letos u cross opremi sa vise od 3 hiljada evra popusta, za bezmalo 13 hiljada. Iako je poslovicno 8 godina star model, on zaista u vecini stvari nije ni nalik tom prvom modelu;modernizovan je i iznutra i spolja. Za taj novac NE moze se naci automobil slicne konjaze, ponude prostora, a na kraju krajeva i stila (iako je nekima lep, a nekima ruzan, retko ima neutralnih). Sve u svemu, u vreme skupih automobila, ovo se namece kao jedan totalno razuman izbor. Inace, u porodici imam i jedan suv sa cenom od 25+… Pročitaj više »

Iznogud Časni

Koji motor? Jel ovo moron pisao pod pseudonimom?

Iznogud Časni

A šta je sa prodajom u zemlji dje se proizvodi? Kura.palac…. das im šansu oni i ne kupuju, samo kukaju. Treba to sve pozatvarati pa da vidiš onda. Koji će vam kurac?