1. Home
  2. Vesti
  3. Prosečna starost automobila u ličnom posedu u Češkoj prevazilazi 15 godina
Prosečna starost automobila u ličnom posedu u Češkoj prevazilazi 15 godina
1

Prosečna starost automobila u ličnom posedu u Češkoj prevazilazi 15 godina

352
1
Podelite sa prijateljima:

Prosečna starost putničkih automobila u vlasništvu pravnih i fizičkih lica iz Češke Republike, uvećana je za skoro petinu  dvanaestomesečnog perioda na 15,11 godina. Promena se desila u prvoj polovini aktuelnog leta Gospodnjeg. Na taj način, probijena je i psihološka barijera koja je postavljena na nevidljivom nivou od petnaest godina starosti za vozilo. Glavni razlog pogoršanja situacije sa prosečnom starošću voznog parka Čeha, odnosi se na neobnavljanje flote, kao i masivan uvoz polovnjaka iz inostranstva.

Broj putničkih automobila koji su registrovani u slovenskoj državi tokom prvih šest meseci 2020. godine, uvećan je za 64.085 četvorotočkaša, na koji način se flota automobila u posedu Čeha, umnožila do 6,054 miliona jedinica. Istovremeno, državljani ove male centralno-evropske države su uvezli 14.592 automobila koji su proizvedeni pre više od 15 godina, što predstavlja 20% od ukupnog broja svih uvezenih korišćenih automobila u prvom polugodištu.

Kategorija vozila koja je najstarija, odnosi se na motocikle. Više od 1,2 miliona motocikala je starije u proseku od 33,5 godina. Zatim slede poljoprivredni traktori, s prosečnom starošču od 32,6 godine. Nasuprot njima, u najboljem životnom dobu su laka komercijalna vozila čiji je prosek starosti na nivou tinejdžera (13,2 godine).

Jedina kategorija u kojoj je zabeležen pad broja novih registracija je ona koja obuhvata autobuse. Njihov broj je spao za 1.340 primeraka, da bi se zaustavi na cifri od 20.365 teškaša iz te kategorije. Kako bilo, i u ovoj klasi je prosečna starost uvećana za 0,18 leta, dostižući tako 14,69 godina.

Kolika je prosečna starost vozila u Americi, Francuskoj i Španiji, saznajte klikom na nazive tih država.

AutoRepublika

(352)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Zoca

Sta reci za ostale Nemacke kolonije?Siromasnije ,npr .kao Srbija!