1. Home
  2. Vesti
  3. Renesansa Lancije najverovatnije kreće iz Španije
Renesansa Lancije najverovatnije kreće iz Španije
1

Renesansa Lancije najverovatnije kreće iz Španije

390
1
Podelite sa prijateljima:

Italijanska marka uskoro bi trebalo da vrati staru slavu.

Plan Stellantisa je da stvori premijum grupaciju koju će činiti DS, Alfa Romeo i Lancia. Nijednom od pomenutih brendova u ovom trenutku ne cvetaju ruže, ali Lancia je svedena na samo jedan model i isključivo domaće, italijansko tržište.

Dakle, oko Lancije će biti najviše posla, što ne znači da ima i najmanje potencijala. Nove glasine koje stižu sa Apeninskog poluostrva ukazuju na to da će revitalizacija ove marke početi iz Španije.

Naime, navodi se da će naredna generacija Ypsilona, koje će definitivno biti, stupiti na tržište 2024. godine. Taj model trebalo bi da se proizvodi upravo u Španiji u fabrici u Saragosi. Tamo se već montira Opel Corsa, a nakon restilizacije veruje se da će i Peugeot 208 preći u taj pogon.

Ovakav razvoj događaja potpuno je logičan, jer bi sledeći Ypsilon trebalo da koristi CMP platformu, odnosno njen evolutivni iskorak, i samim tim vrlo sličan sa ostalim gradskim asovima iz Stellantisa.

Aktuelna iteracija Ypsilona proizvodi se u Tišiju u Poljskoj, ali je sasvim izvesno da idući model neće ostati u toj fabrici. Nakon novog Ypsilona, Lancia će pokrenuti ofanzivu sa nekolicinom noviteta. Tako se 2026. godine očekuje električni kupeoliki krosover, da bi 2028. godina obeležila grandiozni povratak legendarne Delte.

Lancia će 2024. godine se vratiti na nekolicinu evropskih tržišta. Atak će početi sa ulaskom u Austriju, Belgiju, Francusku, Nemačku i Španiju. Povratak u Veliku Britaniju planiran je za 2025. godinu. Ujedno, još ranije je potvrđeno da će italijanska marka od 2026. prodavati samo električna vozila…

AutoRepublika 

(390)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Iznogud Časni

Da nastave prodavati i stari,vjerujem da bi se prodavao bolje neg taj novi spanac.