1. Home
  2. Vesti
  3. Fiat 500L i Tipo Sedan nestali sa francuskog tržišta
Fiat 500L i Tipo Sedan nestali sa francuskog tržišta
1

Fiat 500L i Tipo Sedan nestali sa francuskog tržišta

2.74K
1
Podelite sa prijateljima:

U Francuskoj više nije moguće poručiti Fiatove modele 500L i Tipo Sedan. 

Ništa preterano iznenađujuće, jer oba vozila imaju vrlo slabu prodaju u zemlji Gala. Dakle, kraj za našeg Šumadinca, što se očekuje uskoro i u ostatku Evrope gde praktično ne postoji nikakva potražnja za ovim automobilom. Izuzetak je, naravno, Italija, gde 500L još uvek uspeva da dođe do pristojnog broja kupaca.

Ali, u Francuskoj nije takva situacija. Prema zvaničnim podacima, u 2021. godini tamo je prodato svega 200 primeraka ovog subkompaktnog MPV-a. Ipak, sa odlaskom 500L u gami Fiata pravi se poprilično velika rupa između A segmenta i Fiata 500, i SUV-a 500X. Prema poslednjim informacijama, Fiat 500L bi trebalo da dobije indirektnog naslednika u vidu Pande SUV.

Što se tiče Tipa, upravo smo jutros pisali o tome da naše kolege iz Italije sumnjaju da će dobiti sukcesora ili novu generaciju. No, aktuelno izdanje je nedavno prošlo ozbiljnu restilizaciju što bi trebalo da mu omogući još nekoliko godina na tržištu.

Ipak, Tipo Sedan nije nikad doživeo značajniju prodaju u Zapadnoj Evropi. Uostalom, limuzine beleže opšti pad prodaje na Starom kontinentu, a takvi modeli su gotovo potpuno izumrli u sferi kompaktnih vozila, stoga se i Fiat Tipo Sedan oprašta od potrošača u Francuskoj.

AutoRepublika 

(2739)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
YugoFlorida

Prilično iznenađujuće da se Tipo Sedan uopšte i nudio tamo. Megane Grandcoupe se uopšte ni ne prodaje u Francuskoj, na primer.