1. Home
  2. Vesti
  3. Špijuniran Mercedes-Benz GLS
Špijuniran Mercedes-Benz GLS
0

Špijuniran Mercedes-Benz GLS

346
0
Podelite sa prijateljima:

Juče je uočeno testiranje prototipa koji bi trebalo da bude prethodnica sledeće generacije Mercedesove GLS klase.

Iako je već od ranije primećeno testiranje ovog automobila, sada je po prvi put fotografisana verzija koja bi, bar po sitnim detaljima, trebalo da bude AMG verzija. Glavne naznake da se radi o AMG modelu se vide kod „panamerikana“ maske hladnjaka, mnogo većim felnama i kočionim diskovima.

U serijskom modelu buduće GLS klase očekuju se iste pogonske jedinice poput onih u aktuelnoj S klasi. Šestocilindarski dizel agregat zapremine 2,9 litara koji će biti dostupan u verzijama 350d sa 280 ks i 400d sa 340 ks. Takođe su tu i benzinski agregati sa 6 i 8 cilindara, kao i hibridni modeli.

Što se tiče AMG modela gotovo je sigurno da će tu biti model GLS63 sa 4.0 l V8 motorom u dvije konfiguracije snage. Slabija bi trebalo da nosi ime GLS63 sa 585 ks, a snažnija verzija sa 612 ks GLS63 S. Takođe se spekuliše da su mogući modeli GLS53 sa blago hibridnim 3.0 l rednim šestakom i 450 ks.

Kako je Mercedes tokom prošle godine prikazao fotografije koncept SUV modela njihovog podbrenda Maybach, mnogi očekuju Maybach GLS sa V12 motorom i 630 ks. Ovaj model bi trebalo da bude direktan rival Bentley Bentaygi i budućem Rolls-Royce Cullinanu.

(346)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments