1. Home
  2. Vesti
  3. Opel Vivaro dobio cenovno blaženu, putničku verziju Kombi
Opel Vivaro dobio cenovno blaženu, putničku verziju Kombi
0

Opel Vivaro dobio cenovno blaženu, putničku verziju Kombi

662
0
Podelite sa prijateljima:

Galska grupacija već nudi slične modele iz MPV segmenta, a to su Peugeot Expert i Citroen Jumpy koji se već dugo proizvode i u putničkim varijantama. Sada im se priključio i Opel Vivaro koji je donedavno bio izrađivan isključivo u teretnoj alternaciji.

Dobro, poznato nam je da Vivaro ima u svojoj paleti i Zafira Life člana, ali ovde je centralno pitanje ono koje se tiče svrhe modela. Možda najbolji primer za razumevanje ove na oko dualne ponude Opela jeste onaj s porodicom korporativnih skupocenih minibuseva Volkswagenova, to jest s modelima Caravelle and Multivan, čijim bi se pandanom mogla smatrati Zafira Life verzija. U ovoj analogiji, Vivaro Kombi bi se lako prepoznao kao duhovni sledbenik logike koju je promovisao Volkswagen Transporter. Praktičnije a jeftinije izdanje!

Spoljašnost Kombija se razlikuje od skuplje putničke verzije po tome što odbojnike ne krasi ista boja kao ona na karoseriji, odnosno neofarbani su. Kućišta i nosači retrovizora su takođe skromniji.

Na evropskom tržištu nudiće se u tri izdanja koja će se međusobno razlikovati po dužini školjke. Tako će biti dostupni Vivaro Kombi dužine od 4,6 do 5,3 metara. Najduža varijanta će biti u moći da transportuje do devet osoba, uključujući i onu koja se nadvija nad obručem upravljača.

Potpuno suprotna izvornoj filozofiji Kombija bi bila situacija u kojoj bi se u ovoj verziji mogao naručiti kožni enterijer, pa ga shodno tome ni nema na listi opcionala. Takođe, nema ni rasklapajućih stočića.

Međutim, ono što je zagarantovano jeste to da će kupac biti u prilici da se poigra s konfigurisanjem prostora za putnike, i to u procesu „skockavanja“ svog primerka za porudžbinu. Pored jednih kliznih bočnih vrata, moguće je dodati još jedna vrata levo, kao što je moguće opredeliti se i za „kapijski koncept“ u kom se dva krila otvaraju. Na „krmi“ je moguće postaviti i jednu platformu za podizanje do nivoa kabine.

Povrh toga, ako se za tim ukaže potreba, moguće je kompletno odstraniti sva sedišta za smeštaj putnika, dok konstruktor ponosno naglašava da će takvu operaciju lagodno izvesti čak i šeprtlje po prirodi, i to bez korišćenja nekog specijalnog alata. Kada jedan takav tip planski opustoši kabinski prostor, za utovar tereta ostaje 4,9 kubnih metara zapremine.

S tehničke strane, Vivaro Kombi reprizira ono što nude teretne verzije istog modela. Opremljen je dizel motorima koji odbacuju do 150 konjskih snaga, a koji mogu biti upareni s ručnom transmisijom, ili pak s automatskom menjačkom kutijom japanske (Toyotine) marke Aisin.

Reč po reč, dođosmo do cene. U Nemačkoj ona za Vivaro Kombi startuje počev od 31 hiljade evra, dok je najpristupačniji Vivaro Zafira Life dostupan za 35 hiljada evropskih banknota. Sve u svemu, svako će imati priliku da realizuje svoje potrebe ako zaviri u izloge Opela.

AutoRepublika

(662)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments