1. Home
  2. Vesti
  3. Šef Fiata otvorio dušu o novoj generaciji Pande
Šef Fiata otvorio dušu o novoj generaciji Pande
4

Šef Fiata otvorio dušu o novoj generaciji Pande

8.62K
4
Podelite sa prijateljima:

Fransoa Olivije, izvršni direktor italijanskog brenda, govorio je narednoj iteraciji popularne Pande.

Sa smenom generacija doći će do ogromnih promena za ovaj automobil. Prvo, premešta se na novu platformu, drugo dobija i formu krosovera, i treće smestiće se u klasu iznad, tačnije B segment.

Dakle, mnogo izmena za jednu ikonu italijanske automobilske industrije kakva je Panda. No, dobili smo i nove informacije o budućem modelu ili bolje reći modelima.

Olivije je u razgovoru za AutoExpress istakao da će se Fiat oslanjati na dve porodice automobila – jednu će činiti lifestyle vozila okupljena oko Fiata 500, dok će se drugi deo game usredsrediti na prakični aspekt i tu će centralna figura biti nova Panda.

Izvršni direktor italijanske marke je potvrdio da će Panda dobiti nekoliko varijanti. Jedna će biti hečbek, druga SUV, a u planu je još proizvoda… Koncept Centoventi će biti uzor kada je reč o stilu budućih modela. Panda hečbek bi trebalo da zadrži pristupačnu cenu, koja je jedan od glavnih aduta aktuelnog automobila.

Vrlo je interesantno da je šef Fiata naveo Pandu SUV kao naslednika za Fiat 500L! To nas odmah navodi na misao da li bi taj model mogao biti montiran u Kragujevcu i tako doneti toliko željeni novitet za šumadijsku fabriku?!

Prvi čovek proizvođača iz Torina ističe da u portfoliju postoji dovoljno mesta za više SUV modela u B segmentu. Šta više, on tvrdi da će se Fiat u budućnosti fokusirati na vozila manjih gabarita.

“Želimo automobile između 3,7 i 4,3 metra dužine. Dakle A, B, B SUV segment, to je polje gde želimo da igramo”, navodi Olivije.

Kako je šef Fiata kazao da će buduća Panda hečbek ostati priuštiv automobil, onda se mora očekivati da ovaj četvorotočkaš koristi termičke motore, jer elektrifikacija i niske cene definitivno ne idu ruku pod ruku.

Recenziju aktuelne generacije italijanskog bestselera, u režiji našeg kolege iz Pariza – Perice Rajkovića, možete pročitati na sledećem linku. 

AutoRepublika 

(8620)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Hajde, čekamo taj 1. mart 😉

A da ostave i aktuelnu Pandu u proizvodnji? taman da imaju dva naziva Panda Classic, Panda City, Panda SUV, 500, 500L, 500X, … 😉

Iznogud Časni

Nesto sam skeptican. Bez obzira na odlicne prodajne rezultate pande i lancije y, moraju se ugasiti jer Co2 pederi igraju svoj pir.
Samo kod fiata poradjanje novih modela traje desteljecima, nikad ih docekati, dok oni izadju, vec su zastarjeli.

Dude

Srbi u transu 🙂

Zerbo

Viva la panda.