1. Home
  2. Vesti
  3. Lamborghini rekordno u 2021. godini
Lamborghini rekordno u 2021. godini
0

Lamborghini rekordno u 2021. godini

265
0
Podelite sa prijateljima:

Još jedan automobilski brend za bogate ostvario je rekordnu prodaju u protekloj godini. 

Lamborghini je tokom 2021. godine indeksirao 8.405 registracija, odnosno 13% više u odnosu na 2020. Naravno, ogromna potražnja za Urusom je glavni preduslov ovakvog uspeha italijanske marke. SUV je imao čak 5.021 prodat primerak, što je više od polovine ukupnog broja isporučenih vozila Lamborghinija.

Iza Urusa je Huracan sa 2.586 dostavljenih jedinica, dok je ostareli Aventador našao put do 798 kupaca. Podsetimo, u prošloj godini Lamborghini je predstavio tri nova proizvoda, koji su zapravo derivativi već postojećih modela. U pitanju su Huracan Super Trofeo Omologata (STO), Aventador Ultimae, i Countach LPI 800-4.

Najveće tržište za Lamborghini u 2021. godini bile su SAD gde su završila 2.472 četvorotočkaša, uz rast od 11%. Sledi Kina gde je prodato 935 automobila italijanske marke (+55%), Nemačka (706, +16%), Velika Britanija (564, +9%). Kod kuće, u Italiji, Lamborghini je prodao 359 vozila, uz boljitak od 3% naspram 2020. godine.

U Lamborghiniju navode da očekuju još jednu sjajnu godinu, s obzirom na to da praktično imaju rasprodatu celu ovogodišnju proizvodnju. Ipak, Italijani se pripremaju za nove izazove. Do 2024. godine čitava gama bi trebalo da poseduje elektrifikovana izdanja, za šta je potrebna investicija od oko 1,5 milijardi evra. Osim toga, u planu je i prvi električni model „razjarenog bika“ koji bi trebalo da se pojavi u drugom delu tekuće dekade.

AutoRepublika 

(265)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments