1. Home
  2. Vesti
  3. Citroen se uspešno izborio sa krizom tokom prethodne godine
Citroen se uspešno izborio sa krizom tokom prethodne godine
0

Citroen se uspešno izborio sa krizom tokom prethodne godine

223
0
Podelite sa prijateljima:

Francuska marka uspela je da ostvari rast prodaje od 7% na globalnom nivou.

Nestašica poluprovodnika i mikročipova donela je probleme ogromnom delu automobilske industrije, i iako se i Citroen susreo sa ovakvom glavoboljom, to ih nije sprečilo da poboljšaju komercijalne rezultate naspram 2020. godine.

Brend sa znakom dvostrukog ševrona je tokom prošle godine prodao ukupno 796.868 automobila, što je za nekih pedesetak hiljada vozila bolji plasman nego godinu dana ranije.

Citroen nastavlja da se snažno oslanja na evropsko tržište, gde je završilo više od 78% od ukupnog broja isporučenih četvorotočkaša. Naravno, Francuska ostaje zemlja sa najvećim brojem novih registracija Citroena (228.479, +5.000), slede Italija (79.342, +3.000), te Španija (69.941, -1.000).

Dobar uspeh galske marke na planetarnom nivou omogućilo je bolje poslovanje u Kini i Brazilu. U Kini je ubeležena dvostruko bolja prodaja nego 2020. godine, dok je u Brazilu indeksiran rast od čak 40%.

Najpopularniji model Citroena u prethodnoj godini bio je hečbek C3 sa 199.295 dostavljenih primeraka, što je za 10% bolji plasman naspram 2020. Francuzi navode i da su zadovoljni startom karijere nove generacije C4 koja je prikupila gotovo 75.000 registracija.

U Citroenu očekuju nešto bolje rezultate ove godine, jer stiže restilizovani C5 Aircross, kao i potpuno novo izdanje modela C5.

AutoRepublika 

(223)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments