1. Home
  2. Vesti
  3. Ford Mustang i Bronco neće skoro preći na struju
Ford Mustang i Bronco neće skoro preći na struju
2

Ford Mustang i Bronco neće skoro preći na struju

148
2
Podelite sa prijateljima:

Da, lepo je čuti takvu vest, zar ne? U vremenima u kojim gotovo svaki proizvođač automobila kaže kako će tamo neke godine proizvoditi samo električne četvorotočkaše, Ford smatra da motori s unutrašnjim sagorevanjem goriva još uvek imaju budućnost. Doduše, ne baš u celom svetu, pošto će američki gigant preći samo na električne modele na evropskom tlu do kraja ove decenije, ali one legende poput Mustanga i Bronca, namenjene svima kojima „benzin teče kroz vene“, ostaju verne staroj školi.

Ovu vest je potvrdio Fordov predsednik za finansije Džon Lovler u razgovoru sa kolegama iz redakcije lista Automotive News.

Bronco je tek nedavno debitovao tako da ne očekujemo neke veće izmene barem još neko vreme, ali ćemo videti potpuno novu generaciju Mustanga do 2024. godine. Ranije dostupne informacije pokazuju da će pružati kombinaciju atmosferskih, turbo i hibridnih pogonskih sklopova u konfiguraciji sa četiri i osam cilindara.

Javnost je najviše uzbuđena zbog spomenutog hibrida gde će dodavanje električnog motora pomoći jačanju performansi i dizanju istih na još viši nivo. Spomenuti Lovler kaže da su kupci modela poput Mustanga i Bronca značajno drugačiji od onih koji se „pale“ na automobile na struju, i zbog toga je potrebno iskorititi SUS motore dokle god je to moguće.

Ali to ne znači da Ford ignoriše električne modele i ipak planira da godišnje prodaje čak 600 hiljada takvih vozila do 2025. godine. I veliki rival General Motors ima slične planove i glavna osoba ove firme Meri Bara kaže da će najveći američki proizvođač biti rame uz rame sa Teslom u naredne tri godine.

Ford je već najavio električne verzije modela Escape/Kuga, Bronco Sport i Explorer. U upravo završenoj 2021. godini, brend je na domaćem tržištu imao samo jedan električni model i to Mustang Mach E, ali se prodavao dosta solidno i pronašao je 27.140 kupaca. U međuvremenu su predstavljena i popularna komercijalna vozila kao što su F-150 Lightning i e-Transit, a koji bi trebalo da krenu sa serijskom proizvodnjom ovih dana.

Sigurno će biti dosta onih koje će obradovati ovakva vest i kojim će omogućiti da još uvek uživamo u benzincima. Znamo da će njihovo vreme jednog dana isteći, ali do tada možemo nastaviti da im se divimo.

AutoRepublika

(148)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
YugoFlorida

Nadam se da nikad ni neće postati dildoi.

s mile

EV za male i srednje automobile, za grad i okolinu, sa 350-450km autonomijeje OK.

Otići u prirodu, offroad, sa deklarisanih 400km autonomije, a zapravo 200 u otežanim uslovima, po meni Žešča glupost.

Negde sam čitao da u offroad uslovima, potrošnja raste 3-4puta.